Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM ve Lenovo’dan Blockchain Ortaklığı Geliyor

IBM ve Lenovo, Blockchain teknolojisini kullanabilmek için bir araya geldiler.

Teknoloji sektörünün en büyük isimlerinden olan IBM geçtiğimiz gün bir basın duyurusu yayınladı ve sektörün yine dev isimlerinden olan Çin merkezli Lenovo ile işbirliği yapmaya başladığını açıkladı.

Konu hakkında yayınlanan basın duyurusu, IBM ile Lenovo arasındaki işbirliğinin başlıca Blockchain ile ilgili olduğunu gösteriyor. Bu duyuruya göre IBM, Lenovo’ya özellikle müşteri hizmetleri konusunda yardımcı olabilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanacak.

Lenovo’nun özellikle kendi veri merkezlerindeki yazılımları ve donanımları takip etmek için Blockchain’i kullanmak istediği düşünülüyor. Dolyısıyla IBM Lenovo’ya birkaç farklı alanda yardımcı olacak: Gelişmiş kişiselleştirme araçları artırılmış gerçeklik teknolojisi gibi şeyler dahi.

IBM ve Lenovo arasındaki bu işbirliğinin başlıca amaçlarından biri Lenovo’nun müşteri hizmetleri departmanında harcadığı masrafları bir nebze azaltmak ve şirketin Blockchain sayesinde tasarruf etmesini sağlamak. IBM 2017 senesinde konuyla ilgili bir araştırma yapmış ve Dünya genelindeki kurumsal müşteri hizmetlerine yılda toplam 265 milyar adet çağrı geldiğini, şirketlerin bu departmanlar için toplamda 1.3 trilyon dolar değerinde para harcadıklarını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment