Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Analistleri Bitcoin’de Yükseliş Sinyalini Yaktı: 5 Kat Talep Geliyor!

Bitcoin (BTC) yarılanması, mevcut talebin arzın 5 katına çıkmasına yol açabilir.

Kripto para borsası Bitfinex güncel raporunda Bitcoin yarılanmasının olası etkilerine yer verdi. Ödül yarılanmasıyla birlikte piyasaya sürülecek Bitcoin arzının %50 oranında azaldığını belirten analistler, mevcut talebin 5 kat daha fazla olduğunu dile getirdi.

Bununla birlikte günlük bazda üretilen Bitcoin’in 30 milyon dolar gibi kavramsal bir değere sahip olacağını öngören analistler, spot Bitcoin ETF’lerinin bu arzı gölgede bırakacağını kaydetti.

Her ne kadar spot Bitcoin ETF’leri son günlerde negatif bir seyirde gezinse de 30 milyon dolarlık günlük Bitcoin üretimine karşılık 150 milyon dolarlık günlük ETF alımı olduğunu belirten analistler, ciddi bir yükselişin ilk sinyallerini verdi:

Yarılanma sonrasında günlük ihraç oranının düşmesiyle birlikte, piyasaya eklenen yeni arzın (yeni Bitcoin madenciliği), ihraç eğilimlerine göre dolar cinsinden kavramsal olarak yaklaşık 40-50 milyon dolar tutarında olacağını tahmin ediyoruz. Özellikle küçük madenci operasyonlarının mağazayı kapatmak zorunda kalması nedeniyle günlük 30 milyon dolara düşmesi muhtemel. Son haftalarda akışlar yavaşlamış ve hatta net negatife dönmüş olsa da, spot Bitcoin ETF’lerinden gelen ortalama günlük net giriş, bu rakamı 150 milyon doların üzerinde gölgede bırakıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!