Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Bitcoin Düzeltmesi Bitti Dedi: Güncel Veriler Umut Verici!

Kripto para borsası Bitfinex’in analistleri, Bitcoin’de (BTC) dibe işaret eden verilere açıklık getirdi.

Bitfinex analistleri tarafından yapılan güncel açıklamada, opsiyon verilerinin dip fiyatların gelmiş olabileceğine işaret ettiğini belirtti. Fiyat dalgalarının azalmaya başladığını öne çıkaran analistler, istikrarın artmasının pozitif bir gösterge olduğunu kaydetti.

Analistler The Block’a yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Türev piyasa verileri, Bitcoin için potansiyel bir yerel dibe ulaşıldığını gösteriyor. İma edilen ve tarihsel oynaklık arasındaki farkın yaklaşık %90 oranında daralması nedeniyle fiyat dalgalanmalarının azalmaya başladığını, bu da yatırımcıların Bitcoin fiyatlarının belirli bir aralıkta kalmasını ve istikrar kazanmasını beklediğini gösteriyor.

Satış baskısı azalıyor

Opsiyon piyasalarındaki yatırımcı belirsizliğinin hem düşüş hem de yükseliş için geçerli olduğunu dile getiren analistler bunun geri dönüş için önemli olabileceğini söyledi.

Analistler ayrıca bir grup yatırımcının zararına satış yaptığını öne çıkardı. Geçmişte benzer bir durumun yaşandığını, satış baskısının azalmasıyla birlikte piyasanın toparlandığı kaydedildi:

Uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin spot varlıklarından önemli karlar elde etmeye devam ettiklerini görsek de, kısa vadeli sahiplerin satışları tükenmeye yakın olabilir ve kısa vadeli sahipler için SOPR şu seviyede olduğunu not ediyoruz: Bitfinex analistleri, 0,97’nin bu grubun şu anda zararla satış yaptığını gösteriyor, geçmişte de bu durum yaşanmıştı, fiyatlar satış baskısının hafiflemesiyle toparlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!