Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex, Borsa Tokeni Çıkaracak

Kayıp olan paraları kompanse etmek için Tether bastığı iddiası ile New York baş savcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan Bitfinex borsası ile ilgili hissedarların birisinden son derece ilginç bir iddia geldi. Konuyla ilgili son dönemde çeşitli açıklamalar yapan ve bir nevi borsanın sözcüsü olarak bu dönemde fonksiyon gösteren Bitfinex’in Çinli hissedarı Zhao Dong, bu sefer de borsanın kendi tokenini çıkarmayı düşündüğünü ifade etti.

Daha önceleri yaptığı açıklamada şirketin Tether rezervlerine bir iki hafta içerisinde ulaşacağını söyleyen ve Bitfinex’in bu süreci hasarsız atlatacağını savunan Dong, son olarak token çıkarma süreci ile ilgili olarak da şunları söyledi:

”Diğer borsaların çıkardığı borsa tokenlerine benzer bir yapıda, Bitfinex’in de bir token çıkarması şu anda gündemde yer alıyor. Trading ücretlerinde indirim sağlayacak bir yapıda olacaktır. Bana kalırsa zaten borsa tokenlerinin likiditesi, diğerlerine kıyasla çok daha iyi durumda. Bence onlar, ‘shitcoin’ olmayan yapıdalar.”

Bitfinex eğer Dong’un iddiaları gerçeğe döner de bir token çıkarma kararı alırsa, o zaman borsa; aynı Binance, Huobi ve KuCoin gibi rakiplerinin girdiği yola girecek. Son dönemde giderek önemi artan borsa tokenleri, Bitfinex’in sahip olduğu hacim göz önüne alındığında iyi bir hamle olabilir.

Ancak borsanın, her şeyden evvel hakkında devam eden yasal süreci çözmesi ve Tether konusudna kripto para sektörünü çok net bir şekilde ikna etmesi gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment