Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Kullanıcılarına Dikkat: Borsa Bir Süreliğine Kapanacak

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Bitfinex bu hafta içerisinde yaklaşık yedi saat boyunca kapalı kalacak.

Kripto para borsası Bitfinex geçtiğimiz günlerde resi bir duyuru yayınladı ve bu hafta içerisinde bir gün erişime kapalı olacağını açıkladı. Şirket yayınladığı duyuruda 26 Haziran tarihinde bir sistem güncellemesi yapılacağını belirtti.

Şirketin yayınladığı duyuruya göre Bitfinex ile aynı tarihte Ethfinex de kapanmış olacak. Bitfinex tarafından yapılan açıklamalara göre bu borsaların kapalı kalma süreleri 7 saati bulabilir.

Bitfinex tarafından yapılan açıklamalara göre bu sistem güncellemesinin amacı borsada kullanılan “iFinex motorunun istikrarını ve ölçeklenebilirliğini artırmak.”

Bitfinex kullanıcıları bu zaman dilimi içerisinde herhangi bir şekilde alım-satım yapamayacak, platformdaki cüzdanlarını göremeyecek ve bu cüzdanlara erişemeyecekler. Şirketin açıklamalarına göre kullanıcıların bu güncelleme sırasında herhangi bir şey yapmalarına gerek kalmayacak ve kullanıcı paraları tamamen güvenli bir şekilde saklanacak.

Kripto para sektöründe buna benzer durumlar görmek pek şaşırtıcı değil. Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olduğu düşünülen Binance de mayıs ayı içerisinde bir sistem güncellemesi yapmıştı. Binance güncelleme yapılmadan önce kullanıcılarına bildiri göndermiş ve altı-sekiz saat boyunca herhangi bir para yatırma, para çekme veya alım-satım işleminin yapılamayacağını vurgulamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment