Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Davasında Erteleme! Piyasa Nasıl Tepki Verecek?

Bitfinex kripto para borsası belirli bir süre önce aynı yönetime sahip oldukları Tether’in rezervlerinden 850 milyon dolarlık fonu kendisine aktardığı gerekçesiyle New York’un finansal regülatörü tarafından dava edilmiş ve kendisine karşı büyük yaptırımlar uygulanmıştı.

Şu an söz konusu hamlenin devamı niteliğindeki iFinex ve NYAG’nin arasındaki dava ise ilginç bir karar ile 90 gün ertelendi. Bitfinex avukatları konu hakkında yaptıkları açıklamada NYAG’nin Bitfinex ile Tether’e zorunlu evrakları ve bildirileri vermediğini, buna ek olarak kendilerinin herhangi bir New York sakinine hizmet verdiği için NYAG’nin yetki alanı dışında kaldıklarını iddia etti.

NYAG tarafı ise yaptıklarının kesinlikle müşteriyi korumak adına olduğunu ve bunun yetki alanlarına girdiğini iddia etmekte. İlk olarak Nisan ayında ortaya çıkan olayda Tether’in Bitfinex’e kredi limiti vermesinin fiyasko olduğu vurgulanmıştı. Davaya bakan yargıç Joel M. Cohen ise iki tarafın da itirazlarını değerlendirmek için duruşmayı ertelediğini ve 90 gün sonra yeniden bir araya geleceklerini vurguladı.

Bilindiği üzere Bitfinex kaybettiği güveni tazelemek ve 850 milyon dolarlık eksiğini tamamlamak için UNUS SED LEO token’i ile bir IEO başlatmış ve sonunda 1 milyar dolardan daha fazla bir sermaye elde etmişti.

Bitfinex’in erteleme haberine piyasadan henüz sert bir tepki gelmedi ve Bitcoin haber önceki seviyesi olan 9.500 dolar civarında dolanmayı sürdürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment