Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mastercard’dan Orta Doğu’ya Özel Blockchain Hamlesi

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Mastercard yeni bir Blockchain projesine girişmek için kolları sıvadı.

Trade Arabia tarafından yapılan habere göre Mastercard yeni bir proje için Bahreyn Elektronik Mali İşlem Ağı (Benefit) ile ortaklık kurdu. Mastercard ve Benefit, Blockchain teknolojisiyle ilgili ortak çalışmalar yapacak ve yeni bir program oluşturacaklar.

Yerel Sektör

Mastercard ve Benefit arasında kurulan bu ortaklık özellikle bölge genelinde büyük ilgi gördü.

Mastercard ve Benefit tarafından geliştirilecek olan Blockchain projesiyle birlikte yerel bankaların çok daha hızlı ve güvenli bir hizmet vermeleri bekleniyor.

Mastercard şu ana dek Orta Doğu’da böylesine büyük çaplı bir Blockchain projesine hiç dahil olmamıştı. Mastercard’ın bu hamlesinin Bahreyn’deki bankacılık sektörü için epey faydalı olması bekleniyor. Öyle görünüyor ki Mastercard yetkilileri de bu görüşe katılıyorlar.

Şirketin Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki faaliyetlerinden sorumlu olan Khalid Elgibali, bu yeni program hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Blockchain sayesinde mali işlemlerin yapısı tamamen değişebilir. Mastercard da bir teknoloji şirketi olarak Orta Doğu’ya en yeni finans teknolojilerini getirmekten, bu teknolojilerin bölgedeki altyapıyı geliştirmesinden memnuniyet duyuyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment