Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 4 Yaşında!

Kripto para dünyasının en büyük platformlarından biri olan Ethereum bugün 4.yılını doldurdu.

Günümüzde kripto para sektörünün en büyük isimlerinden biri haline gelmiş olan Ethereum bundan dört yıl önce, 30 Temmuz 2015 tarihinde hayata gelmişti.

Açık kaynaklı bir Blockchai platformu olan Ethereum kullandığı akıllı kontrat teknolojisiyle büyük ilgi çekmeyi başarmıştı. Ethereum’un bir diğer cazip yanı ise geliştiricilere sunduğu imkanlar olmuştu. Dünya’nın dört bir yanındaki geliştiriciler bu platformu kullanarak kendi tokenlarını geliştirebildiler.

Bu özellikleriyle ön plana çıkan Ethereum kısa süre içerisinde büyümeyi başardı. İşlem hızı, işlem ücreti gibi bakımlardan Bitcoin’den tamamen farklı olan Ethereum bu sayede Bitcoin’e de bir alternatif olarak görüldü.

Nereden Nereye

Ethereum platformun hayata geldikten sonra Ether (ETH) bir süre boyunca 1 dolar gibi bir fiyata sahipti.

Sene sonuna dek 1 doların üstüne çıkamayan Ethereum, 2016 yılında değer kazanmaya başladı. 10 dolara kadar yükselen Ethereum 2016 boyunca hemen hemen hep o seviyede kaldı diyebiliriz.

Takvimler 2017’yi gösterdiğinde ise her şey değişmeye başladı. Ethereum kripto para piyasasındaki diğer koinlerle birlikte yükselişe geçti ve inanılmaz bir performans sergiledi. 2016’nın neredeyse tamamını 10 dolar gibi bir fiyatla geçiren Ethereum, 18 Haziran 2017 tarihinde 370 dolara kadar çıkmıştı.

Aradan altı ay geçtiğinde ve yeni yıla girildiğinde ise Ethereum fiyatı artmaya devam etmişti. Takvimler 15 Ocak 2018 tarihini gösterdiğinde Ethereum’un fiyatı bin 400 dolara yükselmişti.

Ethereum aradan geçen bunca ay içerisinde piyasadaki diğer koinlerle birlikte değer kaybetti ve düşüş yaşadı. Anlık fiyatı 208 dolar olan Ethereum, hala piyasanın en büyük ikinci kripto parası.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment