Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Komisyonları Pes Dedirtti: Kullanıcılar Alternatif Arıyor

Kripto para birimlerinizi itibari para olarak çekmek artık sandığınız kadar ucuz değil, en azından Bitfinex üzerinde.

Hong Kong menşeli kripto para borsası, geçtiğimiz Pazar günü yüksek meblağlardaki veya sıklıktaki transfer ücretlerinin komisyonlarını güncellediğini duyurdu.

Borsa yeni güncellemeler gereğince, 30 günlük süre içerisinde toplamda ikiden fazla itibari para transferlerinde, veyahut toplamda 1 milyon doları geçen itibari para transferlerinde %3  komisyon uygulayacak. Bitfinex, yaptığı açıklamanın devamında, platformun %99’unu oluşturan düşük frekanslı para çekme işlemlerinin bu güncellemeden etkilenmeyeceğini iddia etse de, bir ay içerisinde ikiden fazla itibari para çekimi yapan kişi sayısının %1 olup olmadığı gerçekten düşündürücü.

Bağımsız bir komisyon hesaplama platformu olan SalesCalc‘in verilerine göre, yeni güncellemeler Bitfinex’in komisyon oranlarını PayPal‘ın komisyon oranlarına denk, hatta daha yüksek seviyeye getirdi. PayPal üzerinde 1 milyon dolarlık işlem yapmak isteyen bir kullanıcı toplamda 29.000 komisyon ücreti ödemek zorundayken, Bitfinex içerisinde aynı işlem 30.000 dolara patlayacak.

Kullanıcılar Alternatif Arıyor


Geçtiğimiz günlerde Tether ile olan olaylarla oldukça güven kaybı yaşayan borsanın, yeni güncellemede böyle bir işe girişmesi kullanıcıları bile şaşırttı.  Bitfinex’in en büyük eleştirmenlerinden olarak bilinen Bitfinex’ed kullanıcısı da, esprili gönderisi ile Bitfinex’i eleştiren ilk isimlerden birisi oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment