Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EOS Kullanıcıları Dikkat! Google Play’de Sahte EOS Cüzdanı Tespit Edildi

EOS Rio isimli geliştirici grubu, geçtiğimiz günlerde yaptığı uyarı ile, sahte bir EOS cüzdanının Google Play platformundan kaldırılmasını sağladı. SimplEOS isimli uygulama, geliştirici grubu tarafından piyasaya sürülmüş izlenimi ile yoluna devam etmekteydi. Aslında söz konusu uygulama, ilk sahte EOS cüzdanı uygulaması da değil ve daha önce buna benzer bir çok girişim denenmişti.


Uygulama basın saatine göre Google Play üzerinde bulunmuyor ancak daha önce söz konusu cüzdana bilgilerini girmiş kişiler için uyarılar hala yapılmakta. Bunun yanı sıra benzer isimde bir çok EOS cüzdanı da mevcut. EOS Rio tarafından piyasaya sürülecek olan resmi cüzdan uygulaması ise hala tam olarak bitirilmedi.

EOS ekosistemi sahtekarlıkları tersine çevirebilme özelliği ile, bu alanda eşsiz olsa da, böyle bir durum platformun ününü oldukça kötü etkilemekte. 2018 yılında yaşanan ‘olası bir sahtekarlık ihtimali’ üzerine belirli hesapların ve fonların dondurulması, daha sonra yönetimin değiştirilmesi taleplerine kadar gitmişti. EOS’u şu an neyin etkilediği kesin olmasa da, top 10 içerisindeki kripto para birimi, beşincilik sırasını son zamanların yükselen ismi XLM’ye kaptırdı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment