Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçreli Kripto Banka Startup’ı, 2019 Yılında Bankacılık Lisansı Almayı Düşünüyor!

İsviçreli finansal medya kaynağı Cash‘in 12 Kasım tarihinde aktardığı habere göre, İsviçreli startup firması SEBA Crypto AG CEO’su, yakın zamanda yaptığı bir röportajda hem Almanya’dan hem de diğer ülkelerden 5 ”büyük varlık yöneticilerinin”, kendi kripto para bankası startup firmalarına ilgi gösterdiğini ifade etti.

Şirket Eylül ayının başlarında kripto para birimleri ile ilgili hizmetleri sunmak için kurduğu banka benzeri startup için 103 milyon dolar fon toplamıştı. CEO Gudio Bühler o tarihte yaptığı açıklamada bankanın kendisini kripto para birimleri ve geleneksel finans dünyası arasında bir köprü olarak gördüğünü aktarmıştı.

Bühler, Kasım ayında yaptığı yeni röportajında, SEBA Crypto AG’nin 2019 yılının ilk yarısına kadar, İsviçre’nin finansal regülatörü FINMA‘dan bankacılık ve menkul kıymet platformu lisansı almayı beklediğini açıkladı. Söz konusu lisansların elde edilmesi, startup’ın kripto para trading işlemlerinin yanı sıra, diğer bankalar ve nitelikli yatırımcılar ile yatırım işlemleri yapabilmesini sağlayacak.

SEBA, Eylül ayında ilk olarak 2019 yılında Zürih’ten başlayarak, diğer majör finansal merkezlere de yayılma planlarını açıklamıştı. Bühler’e göre SEBA’nın öncelikli hedefleri arasında, ICO yoluyla 200 milyon frank (206 milyon dolar) fon toplama da yer almakta. Bunun yanı sıra sadece kripto para birimi depolama görevinin yanı sıra, aynı geleneksel bankalar gibi emanet veya kasa hizmetleri de vermeyi planlamakta.

Kripto para borsaları ve startup firmaları özellikle belli başlı ülkelerde bankacılık hizmetlerinden yararlanamadıkları için büyüme açısından sıkıntılar yaşamaktaydı. SEBA gibi yarı finansal sektör, yarı kripto para sektörü melezlerinin ortaya çıkması, iki sektör için de oldukça faydalı olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment