Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex LEO Tokenlerinin Bir Kısmını Satın Alıp Yaktı

Kripto para borsası Bitfinex, borsada kullandığı LEO tokenlerinin bir kısmını satın alıp yaktığını duyurdu. Binance’de de gördüğümüz bu sistem ile tokenin değerini korumak ve hatta arttırma amacını taşıyan borsadan yapılan açıklamada, toplamda 1 milyon 930 bin adet LEO tokeninin geri alınıp yakıldığı ifade edildi.

iFinex şirketinin elde ettiği gelirlerin en az yüzde 27’sinin kullanılarak token yakılacağı ibaresi, LEO tokeninin white paper’ında da yer alıyordu. Şu anda yapılan yakım işleminden sonra piyasada toplamda 998 milyon 79 bin 938 adet LEO tokeni kaldı.

Bitfinex, aynı zamanda tüm bu yakım işlemlerinin takibinin topluluk tarafından da kolay bir şekilde yapılabilmesi için bir panel açtı. Bu sayede şeffaflık konusunda bir şeyler başarılmak isteniyor. Bilindiği gibi Bitfinex’in en fazla eleştri aldığı konuların başında -özellikle Tether noktasında- yaşanan şeffaflık dışı süreçler rol oynuyordu. Borsa bu sayede geçmiş dönemki hamlelerin getirdiği kötü imajı da silme amacını taşıyor.

Geçtiğimiz dönemde borsa olarak ilk IEO’sunu LEO ile gerçekleştiren borsa, bu sayede New York baş savcılığının açtığı soruşturmada elini güçlendirmek istemişti. Bitfinex bu satıştan toplamda 1 milyar dolarlık gelir elde ettiğini açıklamış ve bu gelişme, kripto para sektöründe çok geniş bir yankı uyandırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment