Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İran Merkez Bankası Bitcoin Konusunda Uyardı: “Yasal Değil”

Bugün İran’da bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin alım satım işlemleri yasal çerçevenin dışına çıktı. Haber üst düzey bir devlet yetkilisi tarafından duyuruldu.

Bitcoin Ticareti İran’da Artık Yasal Değil

İran Merkez Bankası’nın yeni teknolojilerden sorumlu yönetici yardımcısı Nasser Hakimi, bitcoinin İran’da artık yasal olmadığını dile getirdi. Bu yasağın kara para aklama karşıtı, Kara Para Aklama ve Terör Suçlarının Finanse Edilmesi ve Önlenmesi yüksek konseyi tarafından getirdiliğini belirtti.

Hakimi ayrıca, kripto para ticareti ve üretimi arasında da bir ayrım yapılması gerektiğini söyledi.

Haziran ayının sonlarında İranlı yetkililer yeni enerji fiyatları belirlenene kadar kripto madenciliğine  ayrılan enerjinin kesileceğini duyurmuşlardı. Yerel bir enerji firması tarafından yapılan bu duyuruda, kripto madenciliğinin artmasından kaynaklandığı idda edilen anormal bir elektrik enerjisi tüketimi yaşandığı gündeme gelmişti. Yine Haziran ayının sonlarında yaklaşık bin bitcoin madencisi ele geçirilmişti.

6 Temmuz’da İran Sanayi, Ticaret ve Tedarik Bakan Yardımcısı, “Amerika Birleşik Devletleri Kongresinin, İran’ın yaptırımlarından kurtulmak için ülkenin kripto ve bitcoin madenciliğine erişimini engellemeye çalıştığına” dair iddialar ortaya atmıştı.

İranlılar arasında bitcoin yatırımı, itibari para birimleri Riyal’de yaşanan şiddetli enflasyon nedeniyle daha da popüler hale gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment