Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Yüzde 90’lık Bir Düşüşü Göze Alamıyorsanız Yatırım Yapmayın”

Litecoin‘in kurucusu Charlie Lee, kripto para fiyatlarının aniden yüzde 90’a kadar varan oranlarda düşüş yaşayabileceklerini hatırlatarak kripto para yatırımcılarını uyardı.

Sektörün en büyük kripto paralarından olan Litecoin bundan kısa bir süre sonra halving (blok ödülünün düşürülmesi) yaşayacak. Kripto para sektöründeki pek çok uzman Litecoin’in bu durumdan nasıl etkileneceğini düşünüyor.

Litecoin halvingi hakkında konuşan bazı isimler bu sürecin Litecoin için uzun vadede faydalı olabileceğini düşünürken bazı isimler bu sürecin Litecoin ağını oldukça olumsuz yönde etkileyebileceğini düşünüyorlar.

Lee’nin Açıklamaları

Litecoin’in kurucusu Charlie Lee yeni bir röportaj vererek bu önemli gelişme hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Lee, bu halving ile birlikte Litecoin ağındaki madencilik gelirlerinin azalabileceğini, hatta durumun bundan bile daha ciddi olabileceğini düşünüyor. Lee’ye göre bu durumdan etkilenen madenciler bir süreliğine işi dahi bırakabilirler:

“Ağdaki bloklar bir süreliğine yavaşlayacaklar. Bunu yeniden ayarlayacağız ve her şey yoluna girecek. Ama sistem kesinlikle bir şok yaşamış olacak.”

Yatırımcılara Uyarı

Lee bunun yanı sıra kripto para yatırımcılarına da bir çağrıda bulundu. Litecoin’in geçmişte yaşadığı halvinglerden örnek veren Lee, kripto para fiyatlarının uzun vadede yükseleceğini söylüyor.

Lee buna rağmen kripto para fiyatların ani bir düşüşün yaşanabileceğini de hatırlatarak halving öncesinde yatırımcıları uyarıyor:

“Fiyatlar 20 dolara kadar düşebilir ki düşerse de şaşırmayın. Eğer yüzde 90’lık bir düşüşü kaldıramıyorsanız o zaman yatırım yapmayın.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment