Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex Ortağı: Çin Kripto Paraları ve Blockchain’i Onaylayabilir!

Önde gelen kripto para borsalarından Bitfinex’in ortağı ve RenrenBit’in CEO’su Zhao Dong, geçtiğimiz ay stabil kripto para CNHT’yi açıkladıktan sonra uzunca bir süre gündemde kalmıştı. Dong söz konusu olaydan sonra bu sefer de yaptığı yeni bir röportaj ile adından söz ettirdi ve CNHT’nin piyasa için olası etkilerini analiz etti.

Çin Yuanı endeksli söz konusu stabil kripto para birimi CNHT, Dong’a göre stabil koin piyasasını alt üst edecek. CNHT bunun yanı sıra Çin piyasası ve regülatörlerin tavırları konusunda da önemli ipuçları barındırmakta. CNHT’nin alım satım piyasasına likidite sağlayacağını da sözlerine ekleyen Dong, Çin’in merkez bankası destekli kripto para birimi hakkında henüz herhangi bir sonuca varılamayacak kadar erken olsa da, CNHT’nin onaylanmasının aslında buna yönelik bir hamle olduğunu paylaştı.

Dong’un inanışına göre Çin aslında kozunu gösterdi ve CNHT onayı ile kripto para birimlerine ve blockchain’e yönelik yeni girişimlerin yapılmasına onay vereceğini açık etti. Çin zaman zaman kripto para birimlerinin yasaklanacağı bir yer olarak vurgulansa da, hala en aktif kripto para topluluklarından birisine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment