Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex ve Tether Davasında Gelişme: Ava Labs İle Gündeme Gelen Hukuk Firması Roche Freedman Davadan Çıkarıldı

Ağustos ayında hakkında çeşitli iddialar ortaya atılan hukuk firması Roche Freedman, kripto para borsası Bitfinex ve stablecoin ihraççısı Tether aleyhine açılan toplu davadan çıkarıldı.

Bloomberg tarafından 13 ekim tarihinde yayınlanan bir rapora göre, New York adli makamından yargıç Katherine Pol Failla, hukuk firması Roche Freedman’ı Tether ve Bitfinex aleyhine açılmış bir piyasa manipülasyonu davasında davacıları temsil hakkından men etti.

Ağustos ayında Crypto Leaks adlı sitede, hukuk şirketi Roche Freedman’ın kurucu ortaklarından Kyle Roche olduğu iddia edilen şahsın hukuk bürosu hakkındaki ifadeleri sektörde çeşitli spekülasyonlara sebep olmuştu. Kayıtlardaki şahıs Avalanche (AVAX) ağının kurucusu Ava Labs ile birlikte Ava Labs’ın rakiplerini hukuki yollarla zayıflattıklarını ve yıprattıklarını öne sürmüştü. Roche Freedman ve Ava Labs iddiaları reddetse de kurucu ortak Kyle Roche, Tether ve Bitfinex’in de içinde bulunduğu birçok davadan çekilmişti.

Yakın zamanda Bitfinex ve Tether‘in, tüm Roche Freedman firmasının davadan çıkarılması için yaptığı talep ise Yargıç Katherine Polk Failla tarafından firmanın davaya katılımının davayı rayından çıkarabileceği öne sürülerek kabul edildi.

Federal mahkeme kayıtlarına göre Roche Freedman diğer bazı davalarında da davalı taraftan benzer taleplerle karşılaşıyor. Öte yandan Roche Freedman, Kyle Roche’un ifadelerini aptalca bulsa da iddiaların asılsız olduğunu ve söylentilerin gerçekliğine dair kanıt bulunamadığını ifade ederek endişelere mahal verilmemesi gerektiğini savundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!