Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’in 1 Milyar Dolarlık IEO’su, Bitcoin’de Düşüş Mü Getirecek?

Geçtiğimiz iki haftadır kripto para piyasasının gündeminde yer alan kripto para borsası Bitfinex, ilk olarak New York Başsavcılığı tarafından çıkartılan mahkeme emri ile tepki toplamıştı. Ortaya çıkan bilgilere göre Bitfinex kendi 850 milyon dolarlık zararını kapatmak için direkt olarak Tether’in rezervlerinden 850 milyon dolar kullanmış ve çıkartılan mahkeme emri ile bu varlıklar ile varlıklara erişim donduruldu.

Olaydan bir hafta sonra kendi IEO‘sunu yapacağı haberleri ile gündeme gelen borsa, bunu resmi ağızdan da doğruladı ve detayları paylaştı. LEO isimli token ile yapılacak olan IEO, 1 milyar doları hedeflemekte ki 850 milyon dolarlık zarar düşünülünce bu miktarlar birbirleri ile eşleşiyor. Bu durum kripto para borsası yatırımcıları için kazançlı gözükse de, bu durum Bitcoin için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Ortaya çıkan Bitfinex – Tether fiyaskosu sonrası borsada USDT’si bulunan birçok yatırımcı bunu Bitcoin’e çevirerek borsa üzerindeki BTC fiyatını normal standartların yaklaşık 300 dolar üzerine çıkartmayı başardı. Bitfinex’in IEO’sunun başarılı geçmesi ve insanların USDT’ye olan güvenlerinin tazelenmesi, tam tersi bir etki yaratıp bu sefer küresel çapta bir düşüşe neden olabilir. Özellikle Bitcoin balinaları ile bilinen Bitfinex bünyesinde böyle bir satış furyasının başlaması, piyasaya sert bir darbe vurabilir.

Bütün bu olasılıklara rağmen kripto para piyasasında kesin bir tahmin yapmak imkansız. Bitcoin basın saatine göre 5.703 dolardan işlem görürken, 24 saat içerisindeki düşüş %1.79’a yükseldi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment