Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

EToro ETF İşlemlerinden Ücret Kesmemeye Başladı

Finans sektörünün önde gelen platformlarından eToro, müşterilerne komisyon ücreti ödemeden hisse ve borsa yatırım fonu (ETF) ticareti yapma imkanı sunuyor.

Aslen geleneksel bir broker olan ancak geçtiğimiz aylarda kripto para piyasasına giriş yaparak ilgi çekmeyi başaran eToro, finans dünyasındaki müşterilerini memnun edebilecek yeni bir duyuru yaptı.

EToro; perakende ticaretiyle uğraşan diğer pek çok şirketin aksine müşterilerine hisse ve borsa yatırım fonlarına (ETF) doğrudan erişme imkanı tanıyacak. Şirket kullanıcıları bu kısıtlı süre içerisinde normalde fark sözleşmelerine olduğu gibi ETF’lere de doğrudan giriş yapabilecekler.

Şirket normalde bu hizmetlerden faydalanmak isteyen müşterilerinden belli oranlarda işlem ücretleri alıyordu. Ancak kısa süre önce yapılan duyuruda bu ücretlerin artık alınmayacağı belirtildi. Şirket ayrıca pul vergisi masraflarının da kullanıcılara yansıtılmayacağının ipucunu verdi. Şirketin Birleşik Krallık ofisinden sorumlu olan Iqbal Gandham konu hakkında şu yorumu yaptı:

“Hisse yatırımı yapan insanların sayısını artırmak istiyoruz. Komisyon ücretlerini ortadan kaldırmak önemli ama yetersiz bir adım. İnsanları yatırım yapmaya teşvik etmeliyiz.”

Şu ana dek yapılan açıklamalar bu bedava işlem hizmetinin yalnızca Birleşik Krallık ve Avrupa’da ikamet eden vatandaşlara özel olduğunu gösteriyor. Finance Magnates tarafından yapılan habere göre bu hizmet ilerleyen zamanlarda başka müşterileri de kapsayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment