Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’in Ana Firması, Yeni Bir Offshore Hizmet Sağlayıcısı ile Anlaştı

Tartışmalı kripto para borsası Bitfinex‘in ana firması iFinex, görönüşe göre yeni bir offshore kurumsal hizmet sağlayıcısı ile anlaştı.

31 Ekim tarihinde yapılan bir ticari marka başvurusundaki değişim, iFinex’in hizmet sağlayıcısının SHRM Trustees (BVI) Ltd. olarak göstermekte.

Eski başvuruda yer alan hizmet sağlayıcısı kısmında ise, Estera Corporate Services (BVI) Ltd., firmasının adı yer almaktaydı.

Söz konusu değişim ilk olarak ”Jakal Intel” tarafından tespit edildi. Söz konusu firma veya ekip, özellikle sahtekarlıklara ve Ponzi yapılarına karşı yaptığı araştırmalar ile tanınmakta.

2016 yılının Nisan ayında ismini Appleby’dan Estera’ya çeviren kurum, Tether Holdings Ltd.’nin de yöneticisi olarak görev almıştı. Tether bilindiği üzre Bitfinex kripto para borsası ile oldukça yakın bağlara sahip ve iki kurumun yöneticileri ile hisse sahipleri de ortak.

Estera Corporate Services kurumunun yöneticisi Gareth Thomas da, iFinex’in artık kendi müşterilerinden birisi olmadığını doğruladı. CoinDesk kaynağının aktardığı habere göre konu hakkında Bitfinex, Tether veye SHRM’den hiçbir dönüt alınamadı.

2017 yılında BBC tarafından aktarılan bir haberde de vurgulandığı üzere, Man Adaları menşeli Bridgewaters şirketi ile olan yakın ilişkisi sayesinde gündeme taşınmış olan SHRM firması, ”Rus nakit parası ve Facebook’un ciddi oranda hissesinin satın alınması” konularında bir çok olaya karışmasıyla da tanınmakta.

Bitfinex ile yakın bağlara sahip Tether de, geçtiğimiz tarihlerde dolar rezervlerini tuttuğu bankasını değiştirdiğini ilan etmiş ve kaybettiği değerin bir kısmını geri kazanmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment