Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’te Çıkacak Borsa Tokeni ile İlgili Yeni Haberler Var

Son dönemde kripto para sektörünün gündeminden bir an olsun düşmeyen Bitfinex’in yeni projesi olan borsa tokeni ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. İlk olarak borsa hissedarlarından Zhao Dong’un duyurduğu haberin ardından, konuyla ilgili yeni haberler gelirken, çıkan raporlara göre toplamda 1 milyar adet tokenin satılmasının planlandığı ifade edildi.

Çıkan haberlere göre Bitfinex’in önümüzdeki dönemde çıkarmayı planladığı token için bir IEO modeli izleyeceği ifade edilirken, satılacak olan token rakamı olarak da bir milyarın belirlendiği not düşüldü.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Zhao Dong, bu yapılacak IEO’nun regülasyonlara da uygun olacağını belirtti. Dong, sadece onay almış yabancı yatırımcıların bu süreçte yer alabileceğini ifade etti. Bitfinex hissedarı, aynı zamanda bu sürece katılmak isteyen yatırımcıların da 5 Mayıs’a kadar başvuru yapmalarının gerektiğini sözlerine ekledi.

Yapılacak token satışının ‘ilk gelen alır’ mantığı ile olacağını ifade eden Dong; sürecin de yine Binance Coin’e benzer ancak bazı ufak farklarla işleyeceğini belirtti.

Bilindiği gibi son dönemde birçok kripto para borsası kendi tokenini çıkarıyor. Bu tokenler, temel olarak trading işlemlerinde kullanılması durumunda müşterilere indirim sağlıyor. Ancak Binance örneğinde olduğu gibi, bu tokenin kullanım alanlarını farklı yollar ile arttırmak da mümkün. Bakalım, Bitfinex örneğinde bu süreç nasıl işleyecek? Tokenin Tether’e bir alternatif olup olamayacağını ise zaman gösterecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment