Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Londra Borsası CEO’su, Blockchain ile İlgili Konuştu

Dünyanın en eski hisse senedi borsalarından birisi olan Londra Borsası’nın CEO’su Nikhil Rathi, Blockchain teknolojisi ile ilgili olarak bazı açıklamalar yaptı.

CNBC’ye demeç veren başarılı isim, yaptığı açıklamada bu teknolojinin Birleşik Krallık’taki hisse senedi piyasalarında etkin bir rol oynayabileceğini ifade ederken, Blockchain’in ciddi kullanım alanları bulunduğunu belirtti.

Rathi, yaptığı açıklamada Blockchain teknolojisinin bu alanda kullanımının dikkatli bir şekilde yapılması gerektiğini ifade ederken, bu konuda daha sabırlı bir yaklaşımın izlenmesi gerektiğini belirtti. Rathi’nin Blockchain teknolojisi ile ilgili kullandığı olumlu ifadeler de, kripto para sektörü paydaşları tarafından sevinçle karşılandı.

Londra Borsası, iştirak şirketler aracılığı ile kripto para sektöründe çok aktif bir konumda yer alıyor. Bundan bir süre önce, Londra Borsası’nın bir iştiraki olan LSEG adında bir şirket, Blockchain merkezli bono geliştiren girişim olan Nivaura’nın 20 milyon dolarlık fonlama turuna katılmıştı.

Daha önce Ethereum kurucusu Vitalik Buterin’in de ifade ettiği gibi, Blockchain teknolojisinin primer kullanım alanı olarak gösterilen finans alanındaki etkin isimlerden gelen bu tarz açıklamalar da son derece mutluluk verici.

Buna karşın, Blockchain teknolojisi ile ilgili olumsuz düşünceler de olanlar da yok değil. Örneğin geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Hollanda Merkez Bankası yöneticisi, teknoloji ile ilgili yaptıkları çalışmalarda elde ettikleri sonuçların çok da memnuniyet verici düzeyde olmadığını belirtmiş ancak buna karşın, Blockchain araştırmalarıan devam edeceklerini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment