Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

bitFlyer CEO’su Kano, Gözünü Wall Street Elemanlarına Çevirdi

Eski Goldman Sachs çalışanı olan Yuzo Kano2014 yılında kurulan kripto para borsası bitFlyer’ın kurucu ortaklarından birisi. Daha önce Hisse Türevleri Taciri pozisyonunda çalışan Kano, finans sektörü konusunda uzman ve bu yüzden Bloomberg ile yaptığı bir röportajda tacirlerin ve bankacıların kripto borsa işlerinde daha başarılı olabileceklerinin altını bizzat çizdi.

Kano:

”Benim hedefim dünyada bir numara haline gelmek. Buraya ulaşmak için de insan sayısını arttırmam gerekiyor. Ve en iyi yeteneklere sahip olanlar genellikle küresel bankalardan gelmekte.”

bitFlyer’ın şuan için 150 kişiden fazla çalışanı var ve bunların çoğu daha önce küresel finans kurumlarında hizmet vermiş insanlardan oluşuyor. Kano kripto para birimlerinin 2009 yılında piyasa çıktıktan sonra adeta evrim geçirdiğini de belirtti. Bunun hemen ardından ülkeler ya bu yeni fenomene karşı, ya da onunla birlikte cephe aldılar. bitFlyer, Müşterini Tanı (KYC) kurallarını duyurması ve kripto para borsalarına lisans vermesi gibi gelişmelerle yavaş yavaş kripto-dostu ülke halini alan Japonya’da yer almakta.

Yuzo Kano söylediklerine ek olarak bitFlyer’ın ”iş geliştirme, satış, hesap yönetimi, işlemler ve uygunluk” pozisyonlarındaki boşlukları doldurmak için  diğer kripto para şirketlerinden olduğu gibi finans sektöründen de elemanlara ihtiyacı olduğunu duyurdu. Ancak borsa simsarları Kano’nun şirketi için tek tercih olmamakla beraber kendisi genç geliştiricilerin ve yazılımcıların da takımına katılabileceğini belirtti. Yeteneklerini gösterebildikleri sürece lise öğrencileri ve yeni mezunlar bile kripto para kurumları için çalışabilir.

Konu maaşlara geldiğinde ise Kano sözü edilen eski bankacıların önceden çalıştıkları kurumlarda aldıkları kadar büyük miktarları sağlayabileceği sözünü vermiyor. New York Eyaleti Saymanlık Ofisi tarafından yayınlanan bir çalışmaya göre, Wall Street bankacıları 2016 yılında yıllık olarak ortalama 388.000 dolar kazanmışlar. Kano’nun açıklamalarına göre şirket bünyesinde yıllık 200.000 dolardan fazla kazanç sağlayan elemanlar da bulunmakta. Böyle bile olsa eski monoton işlerini bırakan bazı bankacılar ve tacirler durumdan hiç pişman değil. Eski bir Barclays çalışanı olan Daisuke Murayama, ”Geleneksel finans sektöründe bir gelecek göremedim. Bu eksiklik asla geri gelmeyecek.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment