24 Nisan tarihinde Twitter üzerinden yayınlanan bir bildiriye göre, Blockchain teknoloji devi Bitfury, İsviçre tabanlı bir yatırım firması ile kurumsal yatırımcılar için Bitcoin madencilik fonu oluşturmak için ortaklık imzaladı.

Madencilik yapmanın yanı sıra çeşitli blockchain odaklı ürünler ve yazılımlar da geliştiren Bitfury, Final Frontier isimli yatırım firması ile ortaklık imzaladı ve Final Frontier’e azınlık hissesini satı. Bitfury bu hamlenin yanı sıra Lihtenştayn tabanlı piyasaya sürdükleri fona da onay aldı.

Kurumlara odaklı çalışacak olan madencilik fonu, önde gelen yatırımcılara Bitcoin madenciliği konusunda yol gösterecek ve mali yardım sağlayacak. Bitfury proje için donanım sağlayacak ve bunun yanı sıra şirketin çeşitli madencilik merkezlerini kullanarak avantajlı madencilik masrafları sunacak.

Final Frontier kurucu ortaklarından Imraan Moola, konu hakkında yaptığı açıklamada Bitcoin fiyatının tüm zamanların en yüksek seviyesinden düşmesinin, kurumsal yatırımcıların ilgisini söndüremediğini ve şimdi başlayan yükselişin ilgiyi iyice arttırdığını vurguladı.

Bitcoin Nisan ayı itibariyle yükselişe geçti ve basın saatine göre 5.600 dolardan 5.490 dolara kadar geriledi. Piyasaya tamamen kızıla boyansa da, kripto para yatırımcılarının son yükselişten aldıkları umut hala bitmedi ve piyasadaki düşünce temel olarak yükseliş yaşanacağı yönünde.