Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Samsung Kendi Blockchain Ağını Geliştiriyor – Samsung Token Yakında!

CoinDesk’in aktardığı bir habere göre Güney Kore merkezli elektronik devi Samsung kendi blockchain ağını geliştiriyor ve bu adımın devamında kendi token’ini piyasaya çıkarması da mümkün.

Salı günü CoinDesk Korea kaynağına konuşan bir kişi, şirketin blockchain çalışma ekibinin şuan için Ethereum tabanlı bir ana ağ kurmaya çalıştığını ifade etti. Çalışmalar resmen başlatılmış olsa da, verilen bilgilere göre hala ”içsel deney” sürecinden çıkabilmiş değil ve önce firmanın yöneticilerinden buna onay verilmesi gerekiyor.

CoinDesk Korea’nın Samsung bünyesinde bir yetkili olarak hitap ettiği kişi konu hakkında şunları ifade etti:

”Şuan için özel bir blockchain düşünüyoruz ancak bu henüz onaylanmış sayılmaz. Gelecekte bu projemiz halka açık bir blockchain ağı da olabilir ancak ben bunun özel ve halka açık blockchain ağlarının bir kombinasyonu olan hybrid bir platform olacağını düşünüyorum.”

Buna ek olarak blockchain ağının geliştirilmesinin tamamlanmasından sonra, Samsung belki ” Samsung Coin” isimli kendi token’ini bile piyasaya sürebilir.

”Samsung Coin’in piyasaya çıkmasını bekliyoruz ancak gideceğimiz yön hala belirlenmedi.”

Eğer firma gerçekten de gelecekte halka açık bir blockchain ağı tasarlarsa, o zaman Samsung Coin aynı diğer kripto para birimleri gibi alınıp satılabilir. Samsung bunlara ek olarak blockchain teknolojisini kendi uygulaması Samsung Pay için de kullanılabilir ancak yetkilinin de belirttiği üzre gidişata henüz karar verilmedi.

Samsung’un Galaxy S10 cihazının Enjin Coin’i (ENJ), desteklediği haberi bile ENJ’ye inanılmaz bir yükseliş getirmişken, Samsung’un kendi kripto para biriminin etkisi tahmin bile edilemeyecek kadar büyük olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment