Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vebitcoin, BitGo ile Gerçekten Ortak mıydı?

Muğla merkezli kripto para borsası Vebitcoin, cuma günü “finansal zorluklar” nedeniyle faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Borsa, bundan aylar önce BitGo’nun Türkiye ortağı olduğunu açıklamıştı.

Vebitcoin, 23 Nisan’da borsada oluşan yoğunluğu gerekçe göstererek, “finansal alanda zorlu bir sürece süreklendiğini” ve işlemleri durdurma kararı aldığını açıkladı. Şirket, kullanıcılarının hak taleplerini gerçekleştirmek için gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını belirtti.

BitGo’nun Türkiye ortağı olduğunu söylemişti

Vebitcoin, 15 Nisan 2020 tarihli bir paylaşımında BitGo’yla ortaklaşa şekilde çalıştığını açıkladı. BitGo, dijital varlık kuruluşları için saklama ve sigorta hizmeti sunuyor. Şirket, kısa süre önce sigortasının üst limitini 700 milyon dolara çıkardığını duyurdu.

bitgo-vebitcoin-twitter

Borsa, 9 Eylül 2020’de yaptığı başka bir paylaşımda, Dünyanın en önemli soğuk depoya sahip kripto para bankası olan BitGo‘nun Türkiye ortağı Vebitcoin‘dir.” ifadesine yer verdi.

“Sadece sıcak cüzdan müşterimizdi”

Sosyal medyada yapılan bu paylaşımlar, 21 Eylül tarihindeki “Kurumsal derece sahip ve güvenlik kriterleri ile kripto para çeşitliliği açısından dünyanın en büyük borsası olan BitGo’nun, Türkiye partner ortağı Vebitcoin’dir.” açıklamasına kadar devam etti.

Vebitcoin’in paylaşımlarında “soğuk cüzdan” ve “ortak” gibi vurgular yer alsa da, durum bundan farklı olabilir. Cumartesi günü Koin Bülteni’ne konuşan bir BitGo sözcüsü, Vebitcoin hakkında şu açıklamada bulundu:

“BitGo’nun sigortası, sadece varlıklarını soğuk cüzdanda saklayan BitGo Custody müşterilerini kapsamaktadır. Vebitcoin, sadece sıcak cüzdan müşterimizdi. BitGo, müşterileri değil sadece BitGo kaynaklı zararlara karşı güvence sağlar.”

BitGo, Vebitcoin tarafından yapılan açıklamalardan haberdar olmadığını, Vebitcoin’in kendi özel anahtarlarını yönettiğini ve BitGo’nun, Vebitcoin’in cüzdanlarına erişiminin olmadığını belirtiyor.

Decrypt’ten Ekin Genç’in haberine göre bir BitGo temsilcisi, “Vebitcoin, bizimle olan ilişkisini abartmış olabilir mi? Muhtemel.” ifadesini kullandı. Genç, “Türkiye’deki Vebitcoin müşterileri, BitGo’dan ödeme almayı beklemesinler.” diyor.


Güncelleme: Vebitcoin cüzdanlarının, BitGo’nun kontrolünde olmadığını belirtecek şekilde güncellendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!