Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bithumb Kripto Para Borsasına 200 Milyon Dolarlık Yatırım!

Bithumb‘un ana firması konumundaki Blockchain Exchange Alliance (BXA), A serisi fonlamada 200 milyon dolarlık sermaye elde etti. Yapılan bu devasa fonlama Japonya’nın ST Blockchain Fund isimli kuruluşu tarafından sağlandı. ST Blockchain Fund, Japonya merkezli olsa da fona ABD ve Avrupa da olmak üzere dünyanın dört bir yanından yatırımcılar gelmekte.

BXA, konu hakkında yapılan açıklamada Bithumb kripto para borsasını uluslararası bir seviyeye ve düzeye taşımak için fondan faydalanacağını belirtti. Güney Kore’nin en büyük kripto para borsalarından birisi olan Bithumb, aynı zamanda yeni kripto para paritelerinin borsada listeleneceğini de açıkladı.

Bithumb şuan devasa bir yatırım elde etse de, geçtiğimiz Mart ayında ve onun da öncesinde oldukça ses getiren saldırılar yaşamıştı. 13 Mart tarihinde şirketin içerisinden birisinin yardımı İle 13 milyon dolarlık saldırı yiyen Bithumb, konu hakkında yaptığı açıklamada fonların geri alındığını ve yatırımcıların kripto paralarının güvende olduğunu bildirmişti.

Bithumb bunun yanı sıra 2018 yılında da 30 milyon dolarlık bir hacklenme yaşadı. İlk rakamlar 30 milyon dolarlık kripto para saldırısına işaret etse de, daha sonra bunun 17 milyon olduğu ve bazı kripto paraların ele geçirildiği açıklandı. Güney Kore, Asya piyasasının önde gelen pazarlarından birisi olmasıyla son dönemlerde kripto para borsa güvenliklerine ciddi bir önem vermeye başladı. Güney Kore’nin yanı sıra başka bir Asya ülkesi Japonya da getirdiği lisans şartı ile kripto para borsalarına adeta göz açtırmıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment