Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralar Artık Birbirlerinden Çok Daha Bağımsız Haldeler

Holdbot.io tarafından yapılan bir araştırmaya göre kripto para piyasasındaki koinler, bu yıl itibarıyla piyasa genelinden çok daha bağımsız bir şekilde hareket etmeye başladılar.

Kripto paralar genellikle piyasadaki diğer koinlerle doğrudan bağlantılı bir şekilde hareket eder, piyasada ani bir düşüş veya artış yaşanması durumunda bu hareketliliğe uyum gösterirlerdi. Holdbot.io tarafından yapılan bir araştırma ise bu durumun özellikle 2019 itibariyle azaldığını gösteriyor.

Yapılan bu araştırma özellikle Vinny Lingham gibi isimleri son derece mutlu edebilir çünkü Lingham uzun süredir Bitcoin‘in piyasadaki diğer koinlerden ayrıştırılması gerektiğini söylüyordu.

Kripto para piyasasındaki koinlerin tam anlamıyla ne kadar bağımsız olduklarını görmek isteyen Hodlbot.io yetkilileri bu konuda bir araştırma yaparak oldukça ilginç sonuçlar elde ettiler.

Bu araştırma, kripto para piyasasındaki en büyük 200 tekil koinin piyasanın geri kalanıyla arasındaki bağın geçtiğimiz birkaç ay içerisinde zayıfladığını gösteriyor. Binance de geçtiğimiz ay buna benzer bir rapor yayınlamış ve benzer sonuçlar ortaya koymuştu.

Civic’in kurucularından Vinny Lingham gibi isimler uzun süredir böyle bir gelişme görmek için bekliyorlardı. Çünkü Lingham’a göre kripto para piyasasındaki her koinin birbirine doğrudan bağlı olması; piyasadaki hangi koinin başarılı, hangisinin başarısız olduğunu bulmayı zorlaştırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment