Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bithumb Piyasayı Manipüle Ettiği İddialarını Yalanlıyor

Güney Kore merkezli kripto para borsalarından Bithumb, piyasayı manipüle edici faaliyetlerde bulunduğu iddialarını yalanladı.

Kripto para borsalarını değerlendiren ve bu borsalarla ilgili detaylı analizler paylaşan CER, bundan birkaç ay önce Bithumb ile ilgili oldukça çarpıcı iddialarda bulundu. CER’in iddialarına göre Bithumb’ın platformundaki ticaret hacminin yüzde 94’ü aslında sahte.

Forbes tarafından yapılan habere göre Bithumb yetkilileri bu konu hakkında yeni bir açıklama yaparak manipülasyon iddialarını yalanladılar. Bithumb’ın açıklamasından bir kesit şu şekilde:

“Bithumb ticaret hacmini değiştirmek için hiçbir şey yapmıyor. Bithumb, madencilikle kazılan bir koini satmıyor. Bithumb yalnızca dünyadaki diğer tüm şirketler gibi daha fazla müşteri çekebilmek için promosyonlardan faydalanıyor.”

CER, birkaç ay önce yaptığı araştırmalarda Coinmarketcap verilerinden faydalandı. CER’in araştırmalarına göre Bithumb, bir süre önce günde 350 milyon dolarlık ticaret hacmine sahipti ki bu da şirketi en büyük 10 borsa arasına sokmaya yetiyordu.

Bithumb’ın 11 Kasım’daki ticaret hacmine bakıldığında ise çok ciddi bir artış görmek mümkün. Zira borsanın bu tarihteki hacmi 4.4 milyar dolara kadar çıktı. Bithumb an itibariyle 1.56 milyar dolarlık ticaret hacmiyle en büyük ikinci borsa durumunda.

CER’in iddialarına göre Bithumb, ticaret hacmini fazla göstermek için kasıtlı olarak sahtekarlık yapıyor. CER’in pazarlama bölümünden sorumlu lan Gleb Myrko, Forbes’a şöyle bir açıklama yaptı:

“Bithumb’ın grafiklerine bakarak yaptığımız araştırmalara göre ticaret hacminde bazı manipülasyonlar olmuş. Fiyat-Hacim İlişkisi’ne baktığımızda ticaret hacmiyle fiyat dalgalanması arasında bir bağlantı olmadığını görüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment