Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Western Union: Kripto Paraları Platformumuza Ekleyebiliriz

ABD merkezli finans şirketlerinden Western Union, kripto para sektörüne giriş yapmaya hazır olabilir.

Western Union’ın başkanı olan Odilon Almeida, Reuters’a bir röportaj vererek kripto paralar hakkında konuştu. Almedia, şirketin kripto paralarla ilgili çeşitli çalışmalar yürüttüğünü, bunun yanı sıra Blockchain teknolojisiyle de ilgilendiğini belirtti.

Almeida’nın açıklamalarına göre Western Union, kullanıcılarına kripto para ile işlem yapma fırsatı tanımak istiyor. Ancak şirketin bu kararı, küresel çapta yaşanacak gelişmelere bağlı.

Küresel Yayılma

Finans sektörünün önde gelen şirketlerinden Western Union’ın başkanı Almeida, Reuters’a verdiği röportajda kripto paralarla ilgili çeşitli açıklamalar yaptı.

Western Union’ın şu ana dek bu alanda çeşitli araştırmalar yürüttüğünü söyleyen Almeida, kripto paraların neden hala tam anlamıyla popüler hale gelemediklerini açıkladı.

Almeida’ya göre kripto para sektöründeki yasal belirsizlikler ve kripto para fiyatlarındaki şiddetli dalgalanmalar insanların piyasaya giriş yapmasına engel oluyor. Almeida’ya göre bu sorunu çözebilecek bir şey varsa o da sabitkoinler:

“Western Union şu anda her türlü para birimini kabul edebilir. Zaten 130 farklı para birimiyle çalışıyoruz. Eğer gün gelir de kripto paraları da platformumuza eklemek istersek bizim için diğer para birimlerinden farklı olmazlar. Kripto paraların bir gün önemli birer para birimi haline gelebileceklerine inanıyorum. Eğer bu olursa, biz de platformumuza ekleriz.”

Western Union bundan birkaç ay önce Ripple ile Blockchain alanında ortaklaşa bir deneme yapmaya başladı. Ancak şirketin CEO’su Hikmet Ersek, yapılan denemelerden pek de verimli sonuç alınamadığını belirtti:

“İnsanlar sürekli yok Western Union çok pahalı yok şöyle böyle deyip duruyorlar. Ama Blockchain denemelerimizde de çok fazla bir verim göremedik. İş pratiğe döndüğü zaman her türlü masraflı oluyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment