Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain Bitcoin Madencilik Donanım Patentlerinden Birini Kaybedebilir

Şu anda Bitcoin ve Kripto para dünyasında ilginç bir fiyasko yaşanıyor. Dünyanın önde gelen ASIC imalatçısı Bitmain’in bazı sorunları olabilir. Spesifik olursak, Şirketin çip patentlerinden biri iptal edilmenin eşiğinde. Eğer böyle bir şey olursa, birden bire dünya çok daha ilginç görünür.

Bitmain‘in şu an Bitcoindeki en tartışmalı şirketlerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Bu zamandan sonra bu kimseyi şaşırtmamalı. Görünüşe göre Bitmain kaos ve karmaşıklık sayesinde büyüyor. Birkaç güvenilmez kararlara rağmen, şirket aynı zamanda dünyanın en büyük ASIC imalatçısı. Son zamanlarda dünyanın her yanındaki kripto para madencileri şirketin donanımını kullanıyor. En azından bu duruma son gelebileceğini söyleyebiliriz.

Bitmain İçin Patent Sorunları

Daha doğrusu, şu anda patent inceleme altında. Eski tasarım yöneticisi Yang Zuoxing, patenti yürürlükten kaldırmak istiyor. Şu an Zuoxing’in kendi rakip şirketi Bitewei olduğundan bu çok bir sürpriz değil. Çin Patent Bürosu (Chinese State Intellectual Property Office) davayı bunlara göre inceleyecek. Eğer Zuoxing’i haklı bulurlarsa, Bitmain ana donanım parçalarından birini kaybedecek.

Bu patenti bu kadar ilgi çekici yapan şey ise elektrik kullanımını azaltarak kripto para madenleri için daha yüksek verim sağlayan teknoloji. Bu aynı zamanda donanımın ömrünü rakiplere göre çok daha uzun dayanmasına yardım ediyor. Eğer Bitmain bu patente olan erişimini kaybederse, büyük bir gerileme yaşayacak. Şirketi batırmayacak, ama ne olursa olsun işlerini büyük ölçüde zorlaştıracak. Bunları hesaba katarsak önümüzde ilginç bir gelecek olduğunu söyleyebiliriz.

Şimdilik, resmi bir kararı ne zaman alabileceğimizle ilgili bir gelişme ve bu tarz görüşmeler için kesin bir zaman dilimi yok. Birçok Bitcoin kullanıcısı Bitmain’in patente olan erişiminin kesilmesini istiyor. Ne de olsa şirketin şüpheli kararları onlara uzun vadede  zarar verecek. Bazıları, iptal edilmiş patentin karmanın ödeşmesi olduğunu düşünüyor. Yine de, başkası için kötü şeyler istemek hiçbir zaman tavsiye edilmez.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment