Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’nın En Büyük Bankası Kurumsal Ethereum Birliğine Katılıyor

Kurumsal Ethereum Birliği ilk defa bir Rus bankasıyla anlaştı.

100’den fazla işletme ile anlaşan Blockchain para birimi olan Ethereum, Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank’ı listesine ekledi.

CoinDesk’le olan bir röportajda uluslararası marketlerden yararlanmak için yeni bir yol olan Sberbank’ın birliğe katkısından bahsediliyor.

Sberbank’ta Ticaret Finansmanı Müdürü ve Muhabir Bankacılık Yetkilisi Evgeniy Kravchenko, Coindesk’e verdiği röportajında şu sözleri söyledi:

“Bankalar ve kurumsal müşteriler arasındaki güveni arttırmak için yabancı merkezli finansal kurumlarla ve diğer bankalarla çalışmamız Blockchain ekibimizin bir sonraki adımı olacaktır”.

Sberbank şimdiden organizatörlerle, ekonomi bakanıyla, diğer bankalarla ve Rusya Uluslararası Ticaret Odasıyla işbirliği içinde çalışarak en az iki Blockchain kavramının ispatını tamamladığını bildirdi.

Avrupa Ekonomik Alanı(AEA)’na girişin daha önceden denenmiş durumların ötesinde bir teklif olduğunu söyleyen Kravchenko, bu düşüncesine şu sözlerle devam etti:

“Ticaret finansının yanı sıra başka ticari alanlardaki projeler hakkında da diğer bankalarla birlikte çalışacağız”.

Kritik Yoğunluk

Kravchenko, Sberbank’ın çalışma kapsamını sadece birlikteki kişilerle kısıtlamak istemiyor.

Bankanın yeni projesinde AEA’da bulunmayan Rus bankalarıyla da iş birliği yapmak istediklerini söyleyen Kravchenko bu düşüncesine şu sözü ekledi:

“Ağdaki kişiler ne kadar fazla olursa, ağ da o kadar iyi olur”.

Blockchain maksimalisti olmayan Kravchenko, bazı destekçilerin aksine Blockchain’in çok da gerekli olmadığını düşünüyor.

Sibos konferansında bu teknolojinin konferans sunucusu olarak hizmet veren bankalar arası mesajlaşma servisi olan Swift’in yerine geçip geçmeyeceğini hala bilmediğini söyledi ve bu düşüncesini böyle bir sonuca bağladı:

“Bence Blockchain burada tanıtılan partilerin hepsini etkileyebilir çünkü tüm bankalar burada, Swift’de burada.Ancak bizim düşüncemiz; bunu beraber ve diğer oyuncularla birlikte yapmak.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Wall
    Posted 19 Ekim 2017 - 20:04 20:04

    Denizbank tarafından sberbanka aittir

Leave a comment