Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türk Borsalarının Bitcoin Gold’a Karşı Tutumu

Ekim’in 25’inde Bitcoin’i Olan Kullanıcılar Aynı Miktarda Bitcoin Gold Sahibi olacak

Gelecek hafta çarşamba günü 25 Ekim’de Bitcoin’in hard forku ile ortaya Bitcoin Gold çıkacak. Çatallanma anında cüzdanında Bitcoin olan tüm kullanıcıların Bitcoin Gold cüzdanında da aynı miktarda Bitcoin Gold olacak. Aslına bakılırsa her Bitcoin’i olan bedava para sahibi olmuş olacak. Ancak ortada bir sorun var:

“Bitcoinlerimi Cüzdanda Tutmuyorum”

Bitcoinlerinizi cüzdanda tutmuyorsanız birileri sizin yerinize sizin Bitcoinlerinizi cüzdanda tutuyor olmalı, yoksa Bitcoinleriniz nerede duracaklar değil mi? Bitcoinlerinizi cüzdanda tutmuyor da aktif olarak kullanıyorsanız yani bir borsada Bitcoin üzerinden işlem yapıyorsanız borsa sizin yerinize Bitcoinlerinizi kendi cüzdanlarında saklıyor. Normal şartlarda Bitcoin cüzdanınızın Private Key‘ini elinizde tutuyorsanız Bitcoin Gold’lerinize erişmeniz oldukça kolay. Fakat borsalarda size ait cüzdanın Private Key sizin elinizde değil… Bu durumda her ne kadar bizce pek etik olmasa da, sizin adınıza açık duran cüzdanda bulunan Bitcoin miktarının karşılığında Bitcoin Gold cüzdanınıza gelen bakiyenin size verilip verilmemesi tamamen borsanın inisiyatifinde.

İşte bu yüzden Koin Bülteni olarak sizler için sorduk, soruşturduk. Eğer paralarınızı Türk borsalarında tutuyorsanız veya bölünme anında Türk borsalarında durmasını istiyorsanız aşağıdan tüm Türk borsalarının Bitcoin Gold’e karşı tutumlarını görebilirsiniz.

Türkiye’de aktif olarak çalışan dört Bitcoin borsasının Bitcoin Gold’e karşı tutumunu sizler için listeledik:

BTCTürk

İşte BTCTürk‘ün Koin Bülteni’ne konu ile ilgili açıklamaları:

“İlgili tarihte gelişen olay ve durumları gözlemleyerek pozisyonumuzu belirliyor olacağız ve kullanıcılarımızı bilgilendireceğiz. En kısa sürede konu hakkında açıklama yapılacaktır.”

Bitcoin Gold için sadece 6 gün kalmışken görüyoruz ki BTCTürk, olay gerçekleştikten sonra konu hakkında kararlarını belirtecek ve buna göre yolunu çizecek.

Paribu

Paribu Destek Sayfası’nda yayınlanan yazıya göre:

“Çatallanma başarılı olarak gerçekleştiği takdirde, çatallanma

anında hesabınızda bulunan BTC miktarınca BTG, bakiyelerinize tanımlanacak ve blockchain ağının kararlı hale gelip transfer işlemlerinin başlatılmasından sonraki mümkün olan en kısa sürede BTG bakiyelerinizi çekebileceğiniz bir arayüz hazırlanarak kullanımınıza sunulacaktır.”

Paribu kullanıcılarına hakkı olan Bitcoin Gold’ü verecek ve olayların gelişimine göre borsa hizmetlerini sağlayıp sağlamamak konusunda karar verecek.

İlk etapta BTG bakiyeleri için sadece çekim işlemlerine olanak sağlanacak, markette alım satım olanağı sağlanması hususu, BTG’nin akıbeti takip edilerek, talep değerlendirilmesinden sonra netlik kazanacaktır.

Koineks

Henüz 1 Ekim 2017 tarihinde hizmet vermeye başlayan, Türkiye’nin yeni kripto para borsası Koineks, Bitcoin Gold konusunda tıpkı diğer alternatif kripto para birimlerine olduğu gibi sıcak yaklaşıyor. Koineks’in Bitcoin Gold konusunda Koin Bülteni’ne açıklamaları şu şekilde:

Olası bir fork durumunda 25 Ekim saat 15:00’da kullanıcıların bakiyelerinde bulunan BTC miktarı kadar Bitcoin Gold, kullanıcıların belirleyeceği BTG walletlerine gönderilecektir. Borsamız üzerinden BTG alım satım işlemi yapılmayacaktır.”

Açıklamalarından görüyoruz ki, kullanıcıların hakları olan Bitcoin Gold miktarı belirttikleri Bitcoin Gold adresine gönderilecek ancak verdikleri kesin karara göre Bitcoin Gold Koineks’in borsa portföylerine dahil edilmeyecek.

Koinim

Koinim Bitcoin Gold konusunda henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Bu nedenle gözler Koinim’e çevrildi ve bir yorum yapması bekleniyor. Koinim’in 25 Ekim’e karşı tutumu konusunda kullanıcıların kafası karışık ve en yakın zamanda kendilerinden açıklamalar bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment