Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain Dünyanın En Büyük Kripto Şirketi Olma Yolunda Emin Adımlarla İlerliyor

Coinbase, Binance ve Ripple Labs gibi küresel olarak kripto para endüstrisinde büyük etkilere sahip olan milyar dolarlık şirketlerden sadece bazılarıdır. Coinbase, kripto paralar ile pazar üzerinde hakimiyete sahip olan bir borsa. Binance de aynı şekilde kripto paralar ile kripto para piyasasını kontrol ediyor. Ripple Labs ise bankacılık alanında özel blockchain protokolü olarak kabul edilen Ripple blockchain ağının gelişimini denetliyor.

Bitmain‘e gelecek olursak, bitcoin madencilik ekipmanı endüstrisi üzerinde mutlak kontrole sahip olan Bitmain, piyasada hakimiyetini korumak için Samsung gibi şirketler ile rekabet etmektedir. Geçtiğimiz yıl içerisinde Bitmain kurucusu ve CEO’su olan Jihan Wu, Bitmain’in yatırım kolunu geliştirmeye odaklanmıştı. Aynı zamanda Blockchain sektöründeki şirketleri finanse etmek için birçok milyon dolarlık fonlamaya liderlik etmişti.

Dünyanın en büyük bitcoin madencilik ekipmanı üreticisi olan Bitmain, geçtiğimiz günlerde Series B fonlamasını bitirerek 12 milyar doların üzerinde bir şirket oldu.

Geçtiğimiz birkaç yıl içerisinde Bitmain yıllık bazda milyarlarca dolarlık kar elde etmeyi başardı. Bunların yanında ICO’lara, blockchain projelerine, kripto para şirketlerine ve finans sektörünün dışındaki platformlara yatırım yapmaya başladı.

Bu hafta Opera Internet Tarayıcısı’nın hisselerini satın alma planlarını kesinleştirdiğini açıkladıktan sonra Bitmain’in halka arz edilen 115 milyon dolarlık halka arzın (IPO) tamamlaması bekleniyor.

Bitmain’in büyümesini değerlendiren analistler, şirketin dört yıldan kısa bir süre içerisinde dünyanın en büyük yonga üreticilerinden NVIDIA kadar para kazanabildiğini ve NVIDIA’nın 3 milyar doları güvence altına almak için 24 yıl çalıştığını söyledi.

Analistler ayrıca Bitmain’in 2017 yılında 3 milyar dolarlık işletme karı elde ettiğini ve Binance gibi şirketlerin kar marjını kolayca aştığının altını çizerek Bitmain’in bunu yalnızca 4 yıl içerisinde gerçekleştirdiğini, NVIDIA’nın buraya 24 yılda ancak geldiğini söyledi.

Bitmain NVIDIA’ya Kafa Tutuyor

Bitmain 2017 yılında sadece NVIDIA’dan daha fazla kar elde etmek ile kalmadı, aynı zamanda şirket kripto para ve bitcoin madencilik yonga piyasasının dışında yapak zeka (AI) sektöründe NVIDIA ile rekabet etme niyetini açıkladı.

Geleceğimizdeki dünyada yapay zeka yer yerde olacak. Tıpkı motorlu arabaların at arabalarının yerini alması gibi bütün dünyayı yapay zeka sarıp sarmalayacak. Bitmain ürün pazarlamacısı olan Allen Tang, yapay zeka alanında rekabet etmek için Intel ve NVIDIA gibi şirketler ile karşı karşıya geleceklerini söyledi.

Fintech araştırmacılarına göre ise Bitmain, hem kripto para hem de yapay zeka sektöründe büyük şirketler ile rekabet için yeterli bütçeye kesinlikle sahip olduğunu söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment