Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain’in IPO’su Yarardan Çok Zarar Getirebilir

Dünyanın en büyük kripto para madencilik ekipmanı üreticisi Bitmain, inanılmaz bir yıllık büyüme sağladıktan sonra geçtiğimiz günlerde Hong Kong Menkul Kıymetler Borsasına ilk halka arz (IPO) başvurusunda bulundu. Çinli firma 2017 yılında elde ettiği 2 milyar dolarlık kar ile, olası bir halka arz durumunda çok daha büyük oranlar elde edebilir. Ancak görünüşe göre ortada bir pürüz mevcut.

Bitmain IPO raporuna göre, firma 2018 yılının ikinci çeyreğinde sağlam bir kar düşüşü yaşamış. Buna rağmen, 2018 yılının ilk çeyreğinde elde ettiği gelir ile, söz konusu ikinci çeyrek zararını bir nebze olsun kamufle edebilmekte. Eğer 2018 yılının ilk yarısının toplam kazancı 2.8 milyar dolar ise, ikinci çeyreğinde bunda payı 800 milyon gibi bir miktar. İlk çeyrek bu sayede biraz daha başarısız olan ikinci çeyreği adeta kurtarmakta. Bugün yayınlanan Bitmex Araştırması da zaten konu hakkında detaylı ve ilginç bilgiler vermekte.

Bir çok yatırımcı Bitmain’in halka arz süreci sonrası değerine değer katabileceğini düşünse de, elde edilen verilere göre olay aslında oldukça riskli ve Bitmain halk arz sonrası başladığı yere geri dönmüş bile olabilir. Bitmain’in 2016 yılındaki büyümesi %54 iken, bu oran 2017 yılında %47’ye, 2018’in ilk yarısında ise %36’ya kadar geriledi. Yani stabil bir düşüş grafiği izlenmekte. Yine de, ilk halka arz sonrası firma planladığı gibi değerine değer de katabilir o yüzden kesin bir şey söylemek şu an için mümkün değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment