Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘İyilerin Dostu Kötülerin Düşmanı’ Ripple’ın Sosyal Yardımlaşma Projesi, 100 Milyona Ulaştı

Blockchain tabanlı ödeme devi Ripple, resmi olarak yaptığı bir açıklamada, sosyal yardımlaşma programı olarak açtığı ‘‘İyilik İçin Ripple’‘ (Ripple for Good) programının bir kaç bağış ile 105 milyon doları aştığını ve bir kaç projenin de yolda olduğunu vurguladı.

Dün yapılan resmi açıklamaya göre, San Francisco merkezli fintech şirketi, başlattıkları ve ciddi meblağlara ulaşan programlarının özellikle dünya çapındaki finansal kaynaşmayı arttıracak eğitimsel projelere odaklanacaklarını ifade etti. Ripple for Good programının bireysel olmanın yanı sıra, 55 farklı ülkede aralarında tıbbi yardımdan, sağlığa ve daha nicelerine uzanan 70 proje üzerinde çalışmakta olan RippleWorks isimli kar amacı gütmeyen bir proje ile de iş birliği içerisinde olacağı belirtildi.

Ripple yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, fonlamanın çoğu eğitime, bilime, teknolojiye, mühendisliğe, matematiğe ve tabii ki fintech teknolojilerine ayrılacak.

Ripple kurucu ortağı ve CEO’su Chris Larsen, konu hakkında şunları ifade etti:

”Herkese tepeden bakan ve işleri aksatan bireyler olmayı bırakıp, bunun yerine gerçek dünya problemlerini çözebilecek şeyleri inşa etmeye odaklanmalıyız. Eğer bu konu hakkında blockchain hareketine odaklanırsak, iki milyonun üzerinde bankacılık hizmetine erişimi olmayan insan, full ekonomik vatandaş haline gelebilir.”

Haziran tarihinde bültenlerde yer alan bir haberde, Ripple’ın dünya çapında 17 üniversiteye blockchain teknolojisinin, kripto para birimlerinin ve dijital ödemelerin yaygınlaşması için 50 milyon dolar bağış yaptığı bilinmekteydi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment