Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Circle’ın Stabil Koin Projesi USDC, Poloniex’ten Destek Buldu!

27 Eylül tarihinde, Goldman Sachs gibi sağlam firmalar tarafından desteklenen Circle‘ın çıkardığı USD Coin [USDC stabil koini, Poloniex üzerinde listelendi. Söz konusu duyuru Poloniex kripto para borsasının resmi twitter hesabından yapıldı.

USDC stabil koininin listelendiği pariteler ise şimdilik BTC, ETH ve USDT (Tether) oldu. Poloniex’in USDC’yi ilk listeyen kripto para borsası olması pek şaşırtmadı çünkü Circle 2018 yılı içerisinde dünyanın en eski kripto para borsalarından olan Poloniex’i satın almıştı. Şu an için 30’dan fazla firma, hem Circle’ı hem de USDC’yi çeşitli yatırım fonları ile desteklemekte. Bu firmaların arasında borsalar, platformlar, protokoller, uygulamalar, cüzdanlar ve daha bir çok alanla ilgili bir çok firma bulunuyor. Circle bu yeni kripto para birimi ile itibari paralar ile kripto paralar arasında bir köprü kurma niyetinde.

Circle kurucu ortakları Jeremy Allaire ve Sean Neville, konu ile ilgili ilk duyuru sırasında yaptıkları basın açıklamasında şunları söyledi:

”Circle’ı 5 yıl önce kurduğumuz ilk gün, kripto para sektörünün böylesi bir projeye ihtiyaç duyduğu noktasında ekip olarak hemfikirdik. Hem kolay, hem şeffaf hem de daha hızlı olacak bu sistemin sektörü geliştireceğini düşündük. Güvenlik, kalite ve maaliyet etkin bir proje geliştirmek istiyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment