Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain’in Küçülmeye Gitmesi, Bitcoin’i Nasıl Etkiler?

Dünyanın en büyük kripto para madencilik firmalarından birisi olan Bitmain, Bitcoin Cash hard fork’u sonrası adeta bir daha kendini toparlayamadı. Bitmain’in kurucusu Jihan Wu ve Roger Ver‘in desteklediği Bitcoin Cash ABC ile Craig Wright‘ın desteklediği Bitcoin Cash SV arasındaki ağ bölünmesi savaşı, bütün kripto para piyasasını çöküşe sürüklemişti.

Bitmain o tarihten sonra ciddi sayıda (iddialara göre %85) çalışanını işten çıkarmış ve bunun hemen ardından Jihan Wu ile CEO Micree Zhan’ın firmadan ayrılacağı haberi ile anılmıştı. Küçülmeye giden firma, Teksas eyaleti içerisinde açacağı 500 milyon dolarlık tesisin ve yatırımın da rafa kaldırıldığını duyurdu ve durumun kritik olduğunu gözler önüne serdi. Peki bütün bunlar kripto para piyasasını nasıl etkiler?

Bitmain, 8.490.61140142 Adet Bitcoin’e Sahip

Bitmain’in itibari para bakiyesi azaldıkça, şirket elindeki kripto para birimlerini itibari paraya çevirmek zorunda kalabilir. Toplamda inanılmaz oranda BTC’ye sahip olan Bitmain, elindeki kripto para birimlerini dumplaması durumunda piyasa için ciddi bir tehlike yaratabilir. Tabii ki bu Bitmain’in bilinen bir cüzdanındaki BTC miktarı ve firmanın elinde başka içi dolu cüzdanlar da olduğu hesaba katılırsa, Bitmain’in iflası ve elindeki BTC’leri itibari paraya çevirmesi, Mt. Gox sonrası yaşanan zincirleme reaksiyonlara sebep olabilir.

Madencilik devinin Hong Kong Borsasına yaptığı ilk halka arz (IPO) başvurusunun da sıkıntıya girdiği spekülasyonları göz önüne alınırsa, şirketin kendini tekrar toparlaması sadece firma için değil, genel olarak kripto para sektörü için de önem arz etmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment