Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitmain’in S15 Cihazlarının Donanımında ”Sistemsel Açık” Tespit Edildi – BTC Fiyatları Bundan Etkilenir Mi?

Madencilik devi Bitmain ASIC madencilik sektöründe ciddi bir firma olmasına rağmen, en güncel yazılımları olan S15’in sistemsel bir açığı olduğu tespit edildi. Bir Twitter kullanıcısı tarafından tespit edilen durum BTC fiyatlarını etkileyebilecek kapasitede olsa da, Bitcoin stabil kaldı ve herhangi bir sert düşüş yaşamadı.

Sistemsel açığı ortaya çıkartan James Hilliard, konu hakkında yaptığı açıklamada Bitmain’in Genel Kamu Lisansı (GPL) kurallarına uyum sağladığında sorunu nasıl çözebileceklerine dair yapılması gerekenleri paylaşacağını vurguladı.

GNL temel olarak son kullanıcıya ”bir programın bütün kullanıcılar için ücretsiz  kalacağından emin olmak için bunu paylaşma ve programın bütün versiyonlarını değiştirme hakkı” vermesi ile de bilinmekte. AntMiner S15 cihazları tarafından kullanılan söz konusu yazılım, cihazın saniyedede 28 terahash işlem gücüne ulaşmasını da sağlıyor ancak bulunan bu sistemsel açık oldukça büyük bir tehlike içerebilir.

Bunun yanı sıra Bitmain yaşadığı kötü günleri hala atlatamadı ve yeni sorunlar gelmeye devam etmekte. Bitcoin Cash hard fork’u sonrası bir türlü başı beladan kurtulmayan madencilik devi, en son CEO’su ve kurucu ortaklarından Jihan Wu ile olan yolunu ayırmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment