Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase Wallet Kullanıcıları Artık Özel Anahtarlarını Google Drive ve iCloud Üzerinde Yedekleyebilecekler!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olarak bilinen ve kripto para borsa hizmetinin yanı sıra çeşitli projelere de sahip olan Coinbase‘nin cüzdan uygulaması Coinbase Wallet, 12 Şubat tarihinde çok tartışmalı bir duyuruya imza attı. Uygulama, kullanıcıların bundan sonra kendi özel anahtarlarını Google Drive veya iCloud hesaplarında yedekleyebileceklerini açıkladı.

Coinbase konu hakkında yaptığı açıklamada kullanıcıların iki platformda yedekleme yapmasının, olası bir kayıp anahtar durumunda güvenlik oluşturacağını ve anahtarın unutulması veya kaybedilmesi durumunda bütün fonların erişiminin ortadan kalkmasının önüne geçileceğini ifade etti.

”Mobil cihazlarınızda oluşturulan ve depolanan özel anahtarlar, blockchain üzerindeki fonlarınıza erişmenin tek yolu olarak biliniyor. Kullanıcıların kontrol ettiği Coinbase Wallet gibi cüzdanların sahipleri bazen cihazlarını kaybedebiliyorlar veya 12 kelimelik özel anahtarı güvenli bir yerde depolayamayabiliyorlar ve bu sebeple fonlarını sonsuza dek kaybediyorlar.”

Coinbase Wallet kullanıcıları ise artık kendi özel anahtarlarının şifrelenmiş bir halini bulut depolama alanlarında saklayabilecekler. Coinbase bunun yanı sıra ne kendilerinin ne de bulut hizmeti veren platformların kullanıcıların özel anahtarlarına erişim sağlayamayacağını ve yedek özel anahtarın sadece kullanıcının bildiği bir şifre ile korunacağını vurgulamakta. Yedek özel anahtarın sadece Coinbase Wallet mobil uygulamasından erişilebilecek AES-256-GCM şifreleme yöntemi ile korunacağı da belirtildi.

Kanada tabanlı bir kripto para borsası olan QuadrigaCX bu ayın başlarında, vefat eden CEO’sunun cüzdanlarına olan erişimin ortadan kalkması nedeniyle 150 milyon dolarlık müşteri fonlarını iade edememesi olayı ile gündeme gelmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment