Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX CEO’su: Bitcoin Yıl Sonunda 50 Bin Dolar Olacak

Bugün, Bitcoin yatırımcısı için bu yıl içinde gerçekleşen nadir güzel günlerden biri. Bu yılın en düşük seviyesi 5 bin 800 dolarlardan bir anda ciddi bir yükseliş yaşayan Bitcoin ile ilgili bir olumlu yorum da, Bitmex CEO’sundan geldi.

5 Saatte 600 Dolar Arttı

Cuma gecesi, pek de kimsenin ön görmediği şekilde, Bitcoin için hayli iyi geçti. 5 bin 800 dolar seviyelerinden bir anda büyük bir sıçrama yapan Bitcoin, CNBC Africa’da yorum yapan Ran Neu Ner gibi yorumcuların olumsuz ifadelerinin aksine, bir anda büyük bir yükseliş yaşarken, yazının kaleme alındığı dakikalarda ise değerini yüzde 8,4’lük bir yükselişle 6 bin 421 dolar seviyesine çıkarmayı başardı.

Bu yükseliş tabii ki de herkesi memnun etse de, bazı yatırımcılar bu yükselişin altında yatan sebebi de sorgulamayı ihmal etmedi. Haber kaynaklarına bakıldığında, gerçekten de bu fiyat artışına sebep olacak pek de bir şey görünmüyordu.

Bazı otoriteler, bugün sona eren vadeli işlemlerin buna etkili olduğunu belirtirken, aslına bakıldığında piyasaya reddetse de, geçtiğimiz hafta Bitcoin haberleri açısından aslınada bir hayli pozitifti. Örneğin, büyük bir yatırımcı olan Andreesen Horowitz’in sektör için bir fon hazırlaması ya da Circle şirketinin Blockchian ile ilgili planları, ilk başta göze çarpan şeyler olarak dikkati çekiyor. Ancak tabii ki de piyasaların her zaman olumlu haberlere olumlu tepki göstermesi de gerekmiyor.

Birçok insan, Bitcoin fiyatı konusunda şu an için kararsız görünüyor ve bu noktada sektörün yine önde gelen bir ismine, bu konuyu danışmak ve fikrini almak çok iyi bir fikir gibi duruyor. Konuyla ilgili konuşan BitMEX borsasının CEO’su Arthur Hayes, Bitcoin fiyatının yıl sonuna kadar çok iyi bir performans göstereceğini belirtti.

BitMEX CEO’su: Bitcoin Yükselecek

Arthur Hayes, daha önceki dönemlerde yaptığı yıl sonu için 50 bin dolarlık tahmininin halen geçerli olduğunu belirterek Bitcoin hakkında olumlu yorumlar yaptı. Daha önce geleneksel borsalarda ciddi başarılar elde eden Hayes, Wharton mezunu bir isim ve de gerçekten de piyasada görüşlerine çok değer verilen bir insan.

CNBC’de yayınlanan ve aertık kripto para analistlerinin ve sektördeki isimlerin günlük olarak çıkmaya başladığı refererans program Fast Money programına katılan Hayes, konuyla ilgili olumlu konuştu. Son dönemdeki düşüşlere rağmen, Bitcoin’in büyük bir potansiyeli olduğunu ve yıl sonuna dek rekorunu kırabileceğini belirten Hayes, şöyle dedi:

” Bence bir yıl içinde 20 bin dolarlara çıkan bir ürün, pek tabii ki 6 bin dolarlara kadar düzeltme yaşayabilir.” 

Hayes, daha sonra piyasaların ‘bir pozitif düzenleme haberi ile tekrardan şaha kalkabileceğini’ belirtirken, bu haberin SEC tarafından onaylanacak bir ETF gibi bir şey olabileceğini ve bu duruma piyasaların yıl sonuna kadar 20 bin, hatta 50 bin dolarlara kadar çıkabileceğini belirtti.

Hayes’in bu ifadeleri, kripto para piyasasının önde gelen isimlerinin tahminlerinden biraz daha fazla. Örneğin Fundstrat CEO’su Tom Lee, Bitcoin’in yıl sonunda 25 bin dolar olacağını ön görmüştü. Hayes’in tahmini, Lee’nin tahmininin tam olarak iki katı.

Bazı isimler, Hayes’in kullandığı bu ifadelerin çok fazla iyimser olduğunu düşünse de, Hayes ve ekibinin tahminlerinin oldukça gerçekçi olduğunu düşünen bir kesim de mevcut. Hayes, benzeri fiyat hareketlerinin geçmişte de yaşandığını belirtirken, bu sefer bu tarz hareketler yaşanması için daha kısa sürelerin yeterli olabileceğini çünkü piyasada artık birçok yatırımcının yer aldığını belirtti ve şunları söyledi:

”2013 ve 2015 arası 1200 dolardan 200 dolarlara kadar düştük. Sonra 2015 ila 2017 arasında 200 dolardan 20 bin dolara çıktık. Bu tarz şeyler geçmişte de yaşandı, görüyorsunuz. Bence bu tarz şeylerin yaşanması için gereken zaman daha da kısalacak çünkü artık piyasada eskiye oranla çok daha fazla insan var ve yatırımcı sayısı gün geçtikçe artıyor.”

Artmış likidite ve piyasalara artan ilgi, Hayes’in bir sonraki agresif boğa piyasası ile agresif ayı piyasası arasındaki mesafenin daralacağını söylemesinin altında yatan diğer etmenler olarak gösteriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment