Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya’nın En Büyük Ödeme Şirketi Kripto Para Bankası Açıyor

Rusya’nın en büyük elektronik ödeme sistemi olan Qiwi’nin alt şirketlerinden bir tanesi olan QBT, ülkenin ilk kripto para birimli yatırım bankasını oluşturacağını duyurdu.

Rusya’nın İlk Kripto Para Bankası

Rus haber bültenlerinin söylediklerine göre oluşturulacak olan banka HASH markası altında faaliyet gösterecek ve Rusya’ya kayıtlı olacak.

Proje, klasik bir yatırım bankası modeline dayanacak ancak küresel kripto para piyasasında faaliyet gösterecek. QBT Başkanı Yakov Barinksyi konu hakkında şöyle bir açıklamada bulundu:

” Şirketlerin yatırım toplama aşamalarından kolaylıkla geçmelerine yardımcı olacağız. Bizim için klasik bir para kazanma yöntemi olacak; şirketin yatırım toplamasına yardımcı olduktan sonra komisyonumuzu alacağız. “

Barinksyi, Mart 2017’de piyasaya sürülen QBT’nin teknolojik alt yüklenici olarak görev yapacağını, buna ek olarak HASH projesinin belirleyici parametrelerinin, kullanım durumlarının ve uygulamalarının belirlenmesi gibi projenin mali yapısının geliştirilmesinden sorumlu olacağını da sözlerine ekledi.

Başka bir deyiş ile QBT, ICO Box ve Draglet gibi yerleşik hizmetlere benzer bir şekilde şirketlerin giderek artan popüler ICO modeli aracılığıyla sermaye artırmasına yardımcı olacaktır. Ancak ICO’yu şu anda geliştirilmekte olan Rus düzenlemelerine uygun bir paket hizmet olarak sunacaktır.

QBT ellerinde zaten üç tane ICO’nun bulunduğunu söylüyor.

Bankalar Hem Olumlu Hem Dikkatli

Bir sonraki adım, HASH’in kripto para birimleri konusunda uzmanlaşmış uluslararası sermaye fonlarını çekmek olacak. Brinskyi, projenin şimdiden en büyüğü 100 milyon dolarlık yönetime sahip olan onlarca küresel kripto yatırım fonu ile çalıştığını da sözlerine ekledi.

Ayrıca dijital token’ların satışından sorumlu olacak bir HASH alt bölümü de piyasaya sürülecek. Bu nedenle şirketin gelecek yıl için geçerli olacak bir lisans alması gerekecektir.

Genel olarak, geleneksel yatırım bankacılığı sektörünün önemli isimleri, QBT projesini ihtiyatlı bir iyimserlik ile karşılıyor. Örneğin Rusya’nın en büyük ikinci bankası VTB, kripto para piyasalarındaki ilginin, şu anda bulunan yasal çerçevenin geliştirilmesi ile orantılı olarak artacağına inanıyor.

VTB temsilcileri, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin‘in “geleneksel kurumsal bankacılık işletmelerinin yanı sıra yatırım bankaları için çok uygun” olarak nitelendirdiği blockchain teknolojisini desteklediğini de yineledi.

Bu arada Qiwi Group CEO‘su ve en büyük pay sahibi olan Sergey Solonin, HASH projesine stratejik yatırımcı olarak katıldığını doğruladı.

Qiwi, ilk olarak Moskovo’da  kurulan ve merkez binası Kıbrıs’ta bulunan, küresel bir elektronik ödeme şirketidir. Şirket 2017 yılı itibari ile 229 milyon dolar net gelire ve 20,1 milyon aktif hesaba sahip.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment