Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX Duyurdu: Mobil Uygulama Hazır!

En büyük kripto para borsalarından BitMEX, bu sabah yayınladığı duyuruda uzun süredir beklenen mobil uygulama müjdesini verdi. 140 farklı ülkedeki BitMEX kullanıcıları artık işlemlerini bu mobil uygulama üzerinden tamamlayabilecekler.

BitMEX 18 farklı ülkede birkaç ay boyunca yürüttüğü test çalışmalarının ardından kendi mobil uygulamasını pazara sürdü. Sektörün en büyük vadeli işlem borsalarından biri olan BitMEX’in bu uygulaması aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 140 farklı ülkeden kullanılabilecek. Borsa zamanla daha fazla ülkeye erişim tanımayı planlıyor.

Masaüstüne Benzer Bir Deneyim

BitMEX tarafından geliştirilen bu mobil uygulama hem Android hem iOS cihazlarda kullanılabilecek. BitMEX’in ana şirketi 100x Group’un yöneticilerinden Ben Radclyffe’in Decrypt’e verdiği demeçlere göre uygulama, BitMEX’in “Chrome tarayıcısındaki web versiyonunu andırıyor” olacak.

BitMEX; 1 milyar dolardan fazla açık pozisyonuyla şu anda türev piyasasındaki en büyük kripto para borsası olarak gösteriliyor. Şirketin kendi başına geliştirdiği bu mobil uygulama, borsa kullanıcılarının artık daha rahat bir şekilde işlem yapmalarına olanak tanıyacak.

Yeni Özellikler Neler?

BitMEX’in bugünden itibaren erişime açtığı bu mobil uygulama kullanıcılara birkaç farklı avantaj sağlıyor. Kullanıcılar uygulama üzerinden işlem emirlerini girebilecek; limit, stop, take profit gibi emirleri hızlıca kontrol edebilecekler. Kullanıcılar elbette para yatırma/çekme işlemlerini de uygulama içerisinde tamamlayabilecekler.

BitMEX kullanıcıları bu mobil uygulamayı kullanarak geçmişte yaptıkları işlemleri görebilecek, bunun yanı sıra açık pozisyonlarını ve o pozisyonlara dair bilgileri inceleyebilecekler. Bunu yaparken gerçek zamanlı piyasa verilerini de kontrol edebilecek ve mum grafiklerini izleyebilecekler.

Borsanın yayınladığı bilgilere göre kullanıcılar uygulamaya girerken biyometrik bir doğrulama sürecinden geçecek, bu sayede hem güvenli hem hızlı bir login deneyimi elde etmiş olacaklar.

Artık Daha Sıkı Bir Denetim Var

BitMEX bundan birkaç hafta önce bir duyuru yayınlayarak KYC (müşterini-tanı) standartlarını her kullanıcısı için zorunlu hale getireceğini açıkladı. Borsa; müşterilerine bu süreci tamamlamaları için Şubat 2021’e kadar müddet tanıdı.

BitMEX yönetimi tarafından yapılan açıklamalara göre kullanıcılar bu prosedürleri “beş dakika içerisinde” tamamlayabilecekler. Kullanıcıların toplamda dört aşamadan oluşan bu süreçte; bir selfie almaları, para durumlarına ilişkin birkaç soruyu yanıtlamaları ve ticari deneyimlerine dair birkaç bilgi vermeleri gerekecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment