Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX Eski Hong Kong Regülatörünü Bünyesine Kattı!

Piyasa hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan BitMEX, Hong Kong Exchanges and Clearing Limited (HKEX) düzenleyici kurumunun yöneticilerinden olan Angelina Kwan’ı bünyesine kattı. Daha önce çalıştığı düzenleyici kurumlarda borsaları uyum konusunda denetleyen Kwan, bu sefer borsalardaki yasalara uyumu düzenleyicilere kanıtlayacak.

24 Yıllık Tecrübe 

Hong Kong içerisindeki merkezde bulunacak olan Kwan, dünya çapında bir çok düzenleyici ile çalışmanın, ”düzenleyiciler ile yapıcı bir diyalog” kurulmasını yardım edeceğini umduğunu aktardı.

Çin ve Güney Kore geçtiğimiz yıl içerisinde kripto para satışlarını yasaklamış olmasına rağmen, Hong Kong’tan bir kaç sinyal gelse de herhangi bir tam kapsamlı yasak konulmamıştı. Şehrin yatırım konusundaki yetkililerinden olan Norman Chan Tak-lam geçtiğimiz ay kripto para birimi ticaretinin çok fazla risk barındırdığını söylemiş ve kripto para piyasasındaki sahtekarlık ve manipülasyona karşı uyarmıştı.

BitMEX CEO’su Arthur Hayes ise Angeline Kwan hakkında şunları ifade etti:

”Bence Angelina’nın bize katılma kararı alması, küresel piyasaların hızla büyüyen kripto-koin alanına yöneldiğinin bir işaretidir. Angelina’nın düzenleme, trading platformları, iş geliştirme, yeniden yapılandırma ile yatırımcı ve hisse sahibi ilişkileri biz ana akım kabule ve daha geniş bir topluluğa uzandıkça bizim için hayati ve merkezi olacaktır.”

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonunda sekiz yılını harcamış olan Kwan, toplamda Asya ve ABD içerisinde finansal ürünlere yönelik 24 yıllık tecrübeye sahip.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment