Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX, ICO’lar ve ETH Fiyatı ile İlgili Bir Rapor Yayınladı

Bitcoin ve Ethereum margin trading işlemlerine aracılık eden BitMEX’in yayınladığı yeni bir rapor, Ethereum fiyatı ile ICO projeleri arasındaki korelasyon hakkında yapılan iddiaları araştırdı. Araştırmanın sonuçlarına göre, ICO’ların Ethereum düşüşüne olan etkisinin o kadar da belirgin olmadığı sonucuna varıldı.

Birçok ICO’nun yaşanan fiyat düşüşüne rağmen, ayı piyasası boyunca kar ettiklerini ortaya koyan araştırma ETH satışı ile ilgili de enteresan bilgiler ortaya koymayı başardı. Buna göre, ele alınan 222 projenin toplamda 5.5 milyar dolarlık Ethereum topladığı belirtilirken, tüm bu projelerin zaten dolar bazında topladıkları kadar ETH’yi şimdiden sattıkları ve buna karşın ellerinde halen toplam portföyün yüzde 25’i kadar ETH’yi de bulundurdukları ortaya kondu.

Bu durum aslında genel kanıya biraz ters düşen ve onun aksini kanıtlayan bir durum. Çünkü Ethereum’un ciddi düşüş yaşadığı dönemlerde birçok piyasa analisti ve otorite, Ethereum’daki düşüşün ICO’lardan kaynaklandığını belirtmişti. Birçok proje, parayı sadece ETH cinsinden toplarken, ETH düşüşünün ardından projelerin panikle ellerinde kalan ETH’leri satışa çıkardıkları ifade edilmişti. Ancak BitMEX’in araştırması, bunun pek de böyle olmadığını ortaya koyuyor.

BitMEX, birçok projenin başarılı bir hamle ile ETH düşmeden ellerindeki ETH’lerin belirli bir kısmını nakde çevirdiğini belirtirken, birçok projenin de bunu kademeli olarak yaptığı belirtildi.

ICO’lar ve ETH fiyatları arasındaki korelasyon, görünen o ki bu araştırma raporunun ardından bir süre daha tartışılmaya devam edecek.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment