Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elinde 5.3 Milyar Adet XRP Var: McCaleb, Satışı Anlaşmaya Uygun mu Yapıyor?

Geçtiğimiz haftanın sonlarına doğru XRP yaşadığı ciddi bir yükselişin ardından bazılarına göre biraz tedirgin edici bir düzeltme sürecine girmişti. Birçok otorite, bu düşüşün Stellar kurucusu ve Ripple eski kurucu ortağı Jed McCaleb’ın elindeki XRP’leri satmasına bağlamış ve McCaleb bu konuyla ilgili suçlanmıştı.

Bilindiği üzere Ripple şirketinden ayrılmasına müteakip McCaleb ile Ripple arasında, başarılı yöneticinin elindeki XRP’lerin satışını ilgilendiren bir anlaşma imzalanmıştı. Çıkan haberler ve gelen bilgilere göre, McCaleb’ın elinde yaklaşık 5.3 milyar adet XRP bulunuyordu ve şirket de, hayır işlerinde kullanılması amacıyla McCaleb’a yaklaşık 2 milyar adet XRP daha vermişti.

Geçmiş dönemde Ripple şirketinden yapılan açıklamalarda, McCaleb’ın elindeki XRP’leri belirli şartlarda satacağı belirtilmişti. Daha spesifik olarak bakacak olursak McCaleb, XRP’nin yıllık hacminin ilk yıl için binde 5’ini, ikinci yıl binde 7,5’unu ve üçüncü yıl için yüzde 1’ini satabilecekti ve bu rakam giderek artıyordu.

McCaleb da yaptığı açıklamada elindeki XRP’lerini bu anlaşma çerçevesinde sattığını belirtirken, XRP fiyatındaki tekrar çıkış da sanki bunu doğrular nitelikte. Her ne kadar McCaleb, Ripple ile yaptığı anlaşmaya sadık kalsa da, iki taraf arasındaki gerginlik bitecekmiş gibi durmuyor. Son olarak konuyla ilgili konuşan Ripple CTO’su David Schwartz, şunları söylemişti:

”Jed ile yollarımızı ayırdık çünkü yönetim kurulunun kabul edemeyeceği kötü şartları vardı. Kendi, elindeki XRP’leri hemen satıp fiyatı düşürmek istedi ancak biz yasal olarak kendimizi garanti altına almayı başardık.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment