Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX: Küresel Bir Ekonomik Krizle Karşı Karşıya Kalabiliriz

Kripto para sektörünün önde gelen şirketlerinden olan BitMEX, küresel ekonominin durumunu değerlendirebilmek için yeni bir araştırma yaptı. Şirketin yaptığı bu araştırma, önümüzdeki birkaç yıl içerisinde küresel bir ekonomik krizle karşı karşıya kalınabileceğini gösteriyor.

Hong Kong merkezli kripto para borsalarından BitMEX’in araştırma birimi, küresel ekonomiye ilişkin yeni bir değerlendirme raporu hazırladı.

Şirketin yaptığı bu araştırmaya göre günümüzdeki finans sistemi oldukça sallantılı temeller üstüne kurulmuş durumda ve bu temel her an yıkılabilecek halde. Bu rapora göre günümüzdeki ekonomik sistem aslında bir hayli dengesiz ve hassas bir yapıya sahip.

Yine BitMEX tarafından yapılan bu araştırmalara göre son zamanlarda yaşanan Brexit, ABD/Çin anlaşmazlığı, Sarı Yelekliler gibi çeşitli olaylar, zaten zayıf bir yapıya sahip olan finans sisteminin iyice güçsüzleşmesine ve denge kaybetmesine yol açtı.

BitMEX kadrosundaki uzmanlar küresel bir ekonomik krizin yaklaşmakta olabileceğini düşünüyorlar ve yatırımcıları şimdiden bu duruma karşı önlem almaya davet ediyorlar:

“Belki ileri tarihli ETF tekliflerine, endeksli devlet tahvillerine, altın odaklı hedge fonların ve hatta Bitcoin’e bile yatırım yapılabilir. (Ekonomik kriz) gibi olaylar tam olarak ne zaman yaşanır bilinmez ancak şimdiden önlem almak iyi olabilir.”

Küresel bir ekonomik krizin yaklaşmakta olduğu görüşü aslında yalnızca BitMEX uzmanlarına ait değil. Uluslararası Para Fonu’nun yönetiminden sorumlu olan Christine Lagarde dahi bundan kısa bir süre önce küresel ekonominin üstünde “dört koca bulutun” (ABD ve Çin gerginliği, parasal daralma, Brexit, hükümetlerin ve şirketlerin git gide büyüyen borçları) dolandığını ve yakın zamanda bir “fırtınanın” görülebileceğini belirtmişti.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment