Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Günlük Madencilik Ödülü, En Düşük Seviyeye Geriledi!

Etherscan tarafından 11 Şubat tarihinde yayınlanan verilere göre, madencilik yoluyla üretilen ETH seviyelerinde gelmiş geçmiş en düşük oranlara kadar gerileme yaşandı.

Etherscan’ın aktardığına göre, 10 Şubat tarihinde 13.370 adet yeni ETH üretildi ki bu 2018 yılının Aralık ayından 20 bin, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 30 Temmuz 2015 yılından ise 39 bin düşük bir sayı olarak tarihe geçti. Madencilik yoluyla yeni üretilen ETH sayısında yaşanan bu düşüşün arkasındaki en muhtemel sebep ise, geçtiğimiz günlerde Ethereum madencilik zorluğunda yaşanan ani artış olarak bilinmekte.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Ethereum’un çekirdek geliştiricileri, ”zorluk bombası” olarak bilinen olayı, önümüzdeki tarihlerde gerçekleşecek olan Constantinople hard fork’una ek bir kod yazarak erteleme kararı almışlardı. Ethereum’un buzul çağı olarak da bilinen zorluk bombası, Ethereum madencilik ağının zorluğunun sürekli olarak artmasını sağlayan bir mekanizma.

Bu uygulamanın eklenmesinin temel amacı ise, Ethereum Proof-of-Work mekanizmasından, Proof-of-Stake mekanizmasına geçtikten sonra madencilerin blockchain ağı üzerindeki işlemlerini engellemek ve gerçek bir PoS protokolü oluşturabilmek. Bütün bunlara rağmen PoS’a geçiş birkaç defa ertelendi ve Ethereum geliştiricileri de temel olarak bu yüzden zorluk bombasını önümüzdeki Constantinople hard fork’u ile daha da ertelemeyi planlamaktalar.

Bunun yanı sıra geçtiğimiz hafta Litecoin ile başlayan ve bütün kripto paralara sıçrayan ralli, Ethereum’un da ciddi bir artış yaşamasını ve 120 dolar seviyesini görmesini sağlamıştı. Fiyatlarda hareketlilik olunca ağa akın eden madenciler de arttı ve dolaylı yoldan madencilik zorluğu arttı,  kazılan ETH sayısı ise düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment