Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ödeme Şirketi Netpay Blockchain Teknolojisini Kullanacak

Online ödeme şirketlerinden Netpay International, finans alanında sunduğu çeşitli hizmetleri Blockchain teknolojisiyle güçlendirmeyi hedefliyor.

Dünyanın en büyük ödeme platformlarından olan Netpay International, sunduğu hizmetleri geliştirebilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı düşünüyor. Finance Magnates tarafından yapılan habere göre şirket bu amaç doğrultusunda İsrail’deki BNC LedgerTech adlı bir şirket ile işbirliği yapmaya başladı.

BNC LedgerTech bundan bir süre önce bankacılık sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin sorunlarını çözebilmek için Ubanker adlı bir Blockchain platformu geliştirmişti. Eğer Netpay International, aldığı yeni karardan vazgeçmez ve bu platformu kullanırsa Ubanker’ı kullanan dördüncü fintech şirketi olmuş olacak.

Netpay International, Blockchain tabanlı araçların özellikle finans alanında birbirinden farklı avantajlar sunabileceğine inanıyor. Şirket bu teknolojiyi kullanarak hem işlem ücretlerini düşürmeyi hem de zamandan tasarruf etmeyi hedefliyor. Dünya genelindeki çoğu banka genelde ödeme işlemlerinden belli bir oranda ücret keserken BNC LedgerTech sabit bir işlem ücretine sahip.

Yine Finance Magnates tarafından yapılan habere göre BNC LedgerTech tarafından geliştirilen bu Ubanker adlı platform, Avrupa Birliği yasalarına tamamen uygun bir şekilde geliştirildi. Şirket ayrıca bu bölgede bir elektronik para kurumu olarak faaliyet gösterebilmek için gereken lisansa da sahip.

Kuruluşundan bu yana Dünya geneline 100’den fazla bankayla işbirliği yapan ve sunduğu hizmetleri zaman içerisinde çeşitlendirmeye devam eden Netpay International, bu hizmetlerini Blockchain teknolojisi aracılığıyla çok daha verimli bir hale getirmek istiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment