Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX İçin Şok İddia: 440 Milyon Dolar Nereye Gitti?

Bitcoin (BTC) borsası BitMEX kurucularının şirkete ait 440 milyon doları kişisel hesaplarına aktardıkları iddia ediliyor. İddianın sahipleri bu işlemlerin borsa hakkında soruşturma açıldıktan sonra yapıldığını öne sürüyor.

CoinDesk ve The Block gibi kaynakların haberine göre Bitcoin borsası BitMEX’in bağlı olduğu HDR Global adlı şirketin aleyhinde yeni bir iddia öne sürüldü. İddiaya göre HDR Global yöneticileri, BitMEX aleyhinde soruşturma açılmadan önceki üç aylık süreçte şirkete ait olan 440 milyon dolar parayı kişisel hesaplarına aktardılar.

BitMEX aleyhinde dava açılmıştı

Yaroslav Kolchin ve Vitaliy Dubinin adlı iki şahıs mayıs ayında HDR Global adlı şirkete ve BitMEX’in kurucuları olan Arthur Hayes, Ben Delo ve Samuel Reed’e karşı dava açtı. Davacıların iddiası şirketin ve ismi geçen şahısların kripto para piyasasını manipüle ettiği ve kara para akladığı yönündeydi.

Kripto para dünyasının en büyük borsalarından biri olan BitMEX, kısa bir süre önce ABD’deki Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Komisyonu (CFTC) tarafından soruşturmaya alındı. CFTC, Adalet Bakanlığı ile birlikte borsanın kurucuları için tutuklama emri çıkardı. BitMEX kurucularından Samuel Reed, bu emir doğrultusunda tutuklandı ve 5 milyon dolarlık kefalet ile serbest bırakıldı.

440 milyon doların peşindeler

Mayıs ayında BitMEX aleyhinde dava açan şahıslar şimdi borsa ile ilgili yeni bir iddiada bulundular. Mahkeme kayıtlarına göre BitMEX kurucuları, CFTC’nin borsa hakkında soruşturma açmasıyla birlikte kişisel hesaplarına 440 milyon dolar para aktardılar.

Davacılar, HDR Global’ın yönetim ekibinin bu tarz bir soruşturmanın başlatılabileceğinden haberdar olduğunu ve birkaç aydır buna karşı önlem aldığını öne sürdüler. Davacıların iddiasına göre yöneticilerin bu parayı kişisel hesaplarına aktarmaları üç ay gibi bir süre aldı.

CoinDesk’in haberine göre şirket yöneticileri bu iddiaları henüz yanıtlamadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!