Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX, Üç Farklı Ülkede Yasaklandı

Kripto para sektörünün vadeli işlemler konusunda en büyük platformu olan BitMEX’de son dönemde oldukça farklı ve ilginç gelişmeler yaşanıyor. Amerikan Vadeli İşlemler ve Emtia Komisyonu CFTC’nin firmayı soruşturmaya başlamasının ardından borsadan ciddi bir miktarda para çıkışı olduğu konusu şu an için konuşulmaya devam ederken, BitMEX’ten yapılan açıklamada üç farklı bölgede bundan sonra sitenin hizmet vermeyeceği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada BitMEX’in bundan sonraki süreçte Bermuda, Hong Kong ve Şeyseller’de yer alan kripto para yatırımcılarına hizmet vermeyeceği açıklandı. Son dönemde yaşadığı ciddi sıkıntılar ile gündeme gelen platformun bu kararı almasının arkasında yatan nedenin ise genel manada regülasyon sıkıntısı olduğu ifade ediliyor.

Bilindiği gibi CFTC’nin açtığı soruşturma sonrası firma hem maddi hem de manevi ciddi bir itibar kaybına uğramıştı. O süreç ile ilgili olarak da önümüzdeki dönemde yeni haberler gelmesi bekleniyor. Borsanın bu konuda toparlanmasının ise zaman alacağı ifade ediliyor.

Bilindiği gibi İngiltere Reklam Standartları kurumu ASA da, geçtiğimiz günlerde BitMEX’i, Bitcoin hakkında ‘yanıltıcı ve aldatıcı’ reklam yayınlamak suçu ile mahkemeye vermiş, bu haber de geniş bir şekilde basında kendine yer bulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment